Filmer

Last inn flere filmer
20 Mars 2016

Sjøsprøyter

Hva skjedde egentlig med Havfruen Ariel etter at hun fikk prinsen?

På oppdrag fra Dagbladet Magasinet har jeg fortsatt eventyret om Disney-prinsessen Ariel.

FullSizeRender 2

Foto: Storm Pedersen

Havfruen Ariel

Sivilstatus: Skilt fra prinsen.

Familie: Datteren Sjønøve fra første ekteskap. Venter sitt andre barn, usikkert med hvem.

Bakgrunn: Var ung og utforskende da hun ble avstandsforelsket i en menneskeprins. Ofret stemmen for å gjøre havfruhalen om til to menneskebein. For å få stemmen tilbake måtte hun – i løpet av tre dager – motta et kyss gitt av ekte kjærlighet. Etter to dager som taus hadde prinsen gått ned på kne. Alt ble mer komplisert da hun fikk stemmen tilbake.

Foto: Storm Pedersen

Foto: Storm Pedersen

Extreme makeover

Hvor langt er du villig til å gå for å kapre drømmeprinsen? Og hvis du bare kunne svømme? Havfruen Ariel skjønte raskt at prinsen hun hadde sett på yatchen var mer interessert i de oljeinnsmurte langbeinte jentene som lå strødd på dekk enn fisken som lå på grillen. Men forelskelse gjør løsningsorientert. Da hun oppdaget at havfruehalen kunne fileteres bort og erstattes med et par smekre kvinnebein, var valget enkelt. Prisen for operasjonsgildet? Stemmen, den som før hadde lat henne mene, kverulere, vitse og synge.

Prinsen jobbet i et stort teleselskap og syntes det var befriende med en dame som holdt litt kjeft. Han var så lei alle damene som på død og liv skulle synes, mene og ta plass. Ariel var perfekt, stum som en østers fra Middelhavet. Det var der han ferierte da de møttes. Han hadde lånt en luksus-yacht for anledningen. Hvem som eide den ville han ikke si. Etter et par dager med tause-Ariel ville han gjerne låne den litt til – til en bryllupsreise.

Selv var Havfruen Ariel litt usikker på om hun ville passe inn på land. Og hvordan ville folk reagere når de fikk høre om den drastiske operasjonen hennes? Men på fastlandet var det ingen som hevet et øyenbryn. Mange fordi de ikke var i stand til det, men likevel – markedet for slakt og inngrep myntet på å imponere drømmeprinser, var allerede stort. Folk forstørret, forminsket, sprøytet inn og smurte på. Alt var mulig og alt var lov. Etter noen googelsøk oppdaget hun dessuten at noen av de mest populære menneskene også var fruer. Fotballfrue, pilotfrue, komikerfrue og treningsfrue. Havfrue var bare et nytt navn i gullrekka. Det at hun hadde fjernet stemmen var det ingen som brydde seg om – det var slett ikke uvanlig å fjerne all ansiktsmimikk med nervegifter – så hun var ikke alene om å slite med å uttrykke seg.

Stemmen fikk hun tilbake da prinsen begynte å elske henne. Etter det elsket han henne stadig mindre. Sammen fikk de datteren Sjønøve, men ekteskapet sprakk da hun tok ham på fersken med tause Birgitte. Ariel var utrøstelig – helt til den dagen hun igjen oppsøkte en skjønnhetsklinikk. Det føltes som å komme hjem. Et halvt år senere åpnet hun “Ariels skjønnhetsklinikk – ganske naturlig skjønnhet nesten rett fra havet”.

Businessen gikk sånn passe bra helt til den dagen bloggeren fjåsefrue.no spaserte inn døra. Hun var 19 år gammel og allerede godt kjent med sprøytespiss og skalpell. Havfruen så sitt snitt og tilbød henne gratis sugefisklepper mot at hun spredde det gale budskap på sin superpopulære blogg. Det skulle vise seg å bli starten på et lagt og fruktbart samarbeid. Fjåsefrue.no delte med stor entusiasme bilder og erfaringer med sine tusenvis av lesere helt ned i barneskolealder. Sammen delte de ut rabattkoder og tipset gererøst om hvor mye nervegift et ansikt burde inneholde og hvor mange milligram man kunne få for en ukelønn. Ariel testet alltid behandlingene på seg selv. Hun følte det var viktig å gå foran som et godt eksempel på hvor naturlig og forskjønnende behandlingene kunne være. At hun i perioder slet med å smile skyldtes utelukkende stress. Aktiviteten i skjønnhetssalongen hadde eksplodert etter at hun hadde satset stort på forebyggende rynkebehandling for tenåringer.

En dag var det ikkeutvokstengangfrue.no som satt i behandlingsstolen. Smilende, med blod piplende ut av ferske sprøytestikk, laget hun peace-tegn med en hånd og holdt en grønn, økologisk spirulina supersmoothie i den andre. Hun var jo opptatt av å få i seg rene og naturlige råvarer helt uten sprøytemidler. Bildet ble lagt ut på Instagram og jenter helt ned i fjorten-femten års alderen kommenterte at de gledet seg til å gjøre det samme. En av dem var Sjønøve, datteren til Ariel. Hun hadde arvet sin mors havfruehale og Ariel syntes hun var verdens vakreste. Dessuten elsket hun måten datteren omfavnet særpreget sitt på. Eller, akkurat det gikk over da hun begynte på ungdomsskolen. Det var da Sjønøve første gang fortalte at hun ønsket seg bein. “Jeg vil ha sånne som deg, mamma”, hadde hun sagt. Ariel prøvde febrilsk å snakke henne fra det. “Mamma likte ikke halen sin, men din er kjeeeeempefin”. Det endte med at prinsepappa betalte for inngrepet mot at Sjønøve lovet å prate mindre enn sin mor.

Som langbeint voksen møter Sjønøve sin egen drømmeprins. Ette et års ekteskap blir hun gravid. De er overlykkelige og møter forventningsfulle opp til første ultralyd. Legen forteller at de venter en velskapt, liten pike. Hun er frisk og veldig, veldig aktiv. Men vent. Legen stirrer intenst på ultralydbildet av det sprellende fosteret. Det kan ikke være. Hva er det han ser? Skimter han en fiskehale?

Ariel 2

foto: Agnete Brun

 

 

Andre artikler

De ti jentebud

Jeg har spurt et knippe sterke, inspirerende og vidt forskjellige damer om de vil dele et godt råd.

Fengslende syklubb

Engasjementet mitt for redesign byr stadig på nye opplevelser. Denne ganger var det Bredtveit kvinnefengsel som stod for tur.

Sminkefri og frank

Som det første Norske motemagasinet har DetNye laget en helt retusj og sminkefri utgave. Og jeg får flashe favorittstrekkmerkene mine på coveret!

Jenny tester Yrkesfag

Skal jeg være ærlig tenkte jeg at yrkesfag var for de som ikke helt visste hva de ville med livet sitt og kanskje var litt skoleleie. Men etter å ha fått jobbe med fem unge

Gutt, jente, guttejente eller jentegutt?

Jeg har mange ganger gjennom livet opplevd å bli kalt "guttejente", men har aldri kjent meg igjen i det og har følt det som ganske forvirrende. Nå synes jeg det bare er urettferdig.