Filmer

Last inn flere filmer
09 April 2016

Livet som hip hop-frue

Det kan være actionfylt og tårevått å stå i sirkuskulissene.

party_-226-2

Mitt forhold til Klovner i Kamp startet i 2007. Det var det året snuskete sms´er ble sendt mellom Thomas i L.A og meg i København, og jeg kan nok ikke si jeg var helt solgt fra første stund.

Jeg hadde ikke hørt om “Fingern” før, men studievennene mine i København kunne fortelle meg at han spilte i hiphopbandet Klovner i Kamp. Minner om en cd med et blått klovnehode på fra broren min sin CD samling, og vestkantgutter fra oppveksten som iført poloskjorter og pastellskaut på hodet rappet for full hals til låta “Glade dager” på Hankø, dukket sakte men sikkert opp.

Jeg tror ikke guttene på Hankø skjønte at den treffende teksten for deres tilværelse “Vi lever glade dager, og gjør hva faen vi vil, siden far betaler. Så vi har alt det vi trenger, sex og vin og masse, masse penger” var ment en smule ironisk.

Da både Thomas og jeg begge var i Oslo en helg, tok jeg sjansen og takket ja til en date. Noe som skulle vise seg å være en folksom date.

Han tok meg med ut for å spise lunsj med klovnene Dansken, Alis og Doktor S. Jeg snublet rundt i store sneakers og hip hop-klær lånt for anledningen og trodde vi skulle på en eller annen bule i sentrum. Men neida – kompisgjengen satt og blomstret om kamp med plantene på dagligstuen Palmen på Grand hotel. Der, mellom inntak av te og karbonadesmørbrød, fortalte gutta om beinharde interesser som jazz, hester, danske juletallerkner, flyskrekk og angstanfall.

De var kanskje ikke de drittøffe hip hop’erne jeg hadde sett for meg, men jeg var solgt.

206535_8046260713_6538_n

Jeg hadde fått nok av langhårede vestkantgutter i dress som drømte om eget firma og porsche. Jeg fant en skalla hip hop’er i singlet med nattjobb, tattoveringer og mustang. Og vips! Syv år senere var jeg gift med en langhåra gutt med eget firma, porsche og Tom Ford-dress.

Livet med Thomas, de tilhørende klovnene og de fantastiske kvinnene deres Malin, Marianne og Rebecca var i gang!

IMG_1169-2

Og det livet har så mange fine elementer som kommer med bandet og folka i det.

Konserter på varme sommerdager og på et fullstappet Sentrum Scene hvor også fattern finner fram sin indre hip hop-entusiast.

DSC02299-2 DSC02303-2 IMG_4323-2

Late søndager med noe som med tiden har blitt en enorm gjeng med små og store klovner, med vår lille klovn som det siste tilskuddet. 

IMG_8730-2

I 2009 skulle både Yoga Fire og Klovner i Kamp spille på Roskildefestivalen, og gutta pakket med seg instrumenter, crew og koner i en stor turnébuss og satte snuten mot Danmark for noen helt uforglemmelige dager.

IMG_1332-2 IMG_1323-2

Det var litt kleint da jeg støtte på eksen… 

IMG_1397-2 IMG_1435-2 IMG_1456-2

 

HVA BETYR ADJØ?

I 2006 spilte klovnene sin “siste” konsert med tårer og allsang til Jahn Teigens “Adjø”.

Adjø betyr tydeligvis “snakkas om ti år”, fordi klovnene er endelig tilbake med ny musikk!

Tre låter som alle handler om kjærlighet er samlet i EP´en Kjærlighetstrilogien. Kjærlighet til din elskede, kjærlighet til venner, og kjærlighet til livet, frihet og musikken.

På Torsdag ble de nye låtene og det faktumet at de har blåst liv i bandet igjen feiret!

FOTO: Trang Doan

party_-186-2 party_-117-2 party_-81-2 party_-77-2 party_-73-2 party_-51-2 party_-201-2 party_-235-2 party_-233-2 party_-226-2 party_-208-2 party_-236-2

Hør de nye låtene og se de tilhørende videoene her!

MIN ALLER BESTE VENN

En av mine favorittkvinner, Marie Kristiansen har laget videoen til låta “Min aller beste venn”. Forutsetningen for at hun skulle lage videoen var at gutta ikke kunne ha noen innvendinger, hun skulle ha total kunstnerisk frihet og levere fiks ferdig video dagen før de skulle slippe den. Og resultatet når en dame som Marie får frie tøyler, er selvfølgelig fantastisk. Hun skildrer det sterke båndet mellom unge jenter og sier selv om videoen:

 – Videoen tar for seg alt det innebærer å være ung jente i dag. Alt av råskap, skjønnhetsidealer, mensen, sexting, snaps, dop, fest, gutter, vennskap og kjærlighet.  Den viser unge jenter som utforsker sin seksualitet på godt og vondt. Den handler om forbilder og hvordan de preger en fra de tidlig tenårene, hvor man begynner å øve seg til å bli voksen.

IMG_2822-2

Jeg kan skylde på hormoner, rusk i øyet og mye rart for å felle sippetårer for denne musikkvideoen. Men i tillegg  handler det nok om det å skulle ha en jente, at det er en knallhart verden der ute og tanken på hvilke ankere jeg har i mitt liv.

Se videoen her:

 

MILF

Jeg tror de fleste med et form for nettbrett har fått med seg hva MILF betyr. for dere som tviholder på nynorsken betyr det Ei mor eg vil ha samleie med. Klovnene kaller det en hyllest til konene sine, men også en advarsel. Kanskje ikke den mest romantiske hyllesten, men en låt varer i hvert fall lengre enn blomster. Så takk.

 

JA VI ELSKER

Den nye nasjonalsangen handler om alt de elsker, fra de små, banale ting i hverdagen, til frihet og demokrati. De tingene det er lett å ta for gitt.

 

Her kan du høre låtene i hjel!

Andre artikler

De ti jentebud

Jeg har spurt et knippe sterke, inspirerende og vidt forskjellige damer om de vil dele et godt råd.

Sjøsprøyter

Hva skjedde egentlig med Havfruen Ariel etter at hun fikk prinsen?

Min korte tubakarriere.

Jeg bommet like mye på antrekket i Filharmonien som da jeg startet å spille tuba i 4.klasse.

Gutter på festival

"Slik kler du deg på festival" er en overskrift vi jenter konstant får trykket i trynet fra mai til august. Men hva med gutta!?

YOLO

Jeg er aldri så skitten, nyforelska og glad som når jeg er på Roskildefestivalen.