Filmer

Last inn flere filmer
16 August 2015

Amanda 2015

På lørdag var det duket for å pælme priser på den Norske Filmbransjen og jeg fikk luftet alle vintage-favorittene mine!

Jeg hadde tjueårs-jubileum på Amandaprisen i år. Utrolig gøy å tenke på når man er 29 år. Men jeg sørget for å si  “Sånn var det ikke for tjue år siden”, “det var mye bedre før” og “Bransjen er ikke hva det en gang var” til ringrevene i bransjen så jeg skulle høres ut som en med lang fartstid og mye tyngde. Usikker på om det funka.

jaktenpånyresteinen

Da jeg var ni år spilte jeg en av hovedrollene i “Jakten på Nyresteinen”, og sammen med de andre barneskuespillerne, Benjamin og Thorbjørn fikk vi dele ut prisen til beste kortfilm i 1995. Fordi vi var korte. Fordi vi var barn, og barn er stort sett korte.

Jeg husker at statuetten var så tung at jeg stod sprutrød i det lille fjeset mitt og ga fullstendig beng i hvem som vant. Jeg måtte bare ikke miste prisen på de nye skoene mine, kjøpt inn for anledningen.

På etterfesten løp jeg rundt høy på Mozell og sanket inn autografer som en klin gæren stalker. Jeg fikk rundt tredve autografer og følte meg som verdens rikeste. Wenche Myhre, Bjørn Sundkvist og en haug andre. Problemet var bare at jeg ikke hadde sjans til å lese noen av autografene etterpå. Jeg hadde et krøllete ark hvor en haug av småfulle kjendiser hadde krusedullet ned navnet sitt. Det var ikke den suksessen jeg hadde sett for meg å ta med arket tilbake til klasse 4b på Bygdøy skole. Vi skrev jo penere enn alle de tilsammen.

af160815-046

Men nå, 20år senere var det bilfilmen Børning sin tur. Det var en fantastisk kveld som førte til fire priser! Folkets Amanda, Beste Kinofilm, Beste Lyddesign og Beste Mannlige Birolle, som gikk til Henrik Mestad, som gjorde en formidabel jobb som Politibetjent Mørk.

af160815-066

Jeg ankom prisutdelingen med Ida Husøy (til høyre) som spiller en av hovedrollene i Børning og var nominert til Beste Kvinnelige Birolle, som 15 åring! Da jeg var 15 var jeg bare tvers igjennom flau. Ida er en utrolig kul jente som det blir morsomt å følge med på videre. Søsteren hennes Anna var også med og det var på ingen måte planlagt at vi skulle være kledd i hvitt, men vi følte oss som det brudefølget.

Jeg fikk endelig brukt vintage-kjolen jeg kjøpte på Time´s Up Vintage i København! 

af160815-042

Kjolen er signert Heinz Riva og i eksklusiv lin. Det er trukket tau gjennom traséer nederst på skjørtet og ytterst på de A-formede ermene.  Om jeg måtte giftet meg på nytt, ville jeg giftet meg i denne. Heinz Riva var en meget populær Italiensk designer på 70-tallet.

Han lagde veldig typiske 70-talls kjoler med mye mønster, grafiske linjer og nydelige stoffer. Kjolene er stort sett håndlaget i Italia, så kommer du over en på Vintageshopping på nett eller i butikk: få med deg herligheten hjem!

IMG_0084 IMG_0083

Her kan du kose deg med en av Heinz sine  visninger på et tak i Roma på 70-tallet en gang.

Jeg har klart å spore opp den samme kjolen som jeg brukte på Amanda, bare i en deilig blåfarge! Heinz Riva

 

Den er til salgs på den fantastiske vintagenettbutikken La Double J! Sjekk den ut HER, eller bare nyt synet av masse andre deilige vintage-skatter.

Jeg kombinerte kjolen med en gul vintage-veske fra Frøken Dianas Salonger.

P8161491

Jeg elsker at den er så boksete og har morsomme detaljer, som den lille matchende pungen den kom med. Det er forøvrig veldig gøy å si “matchende pung”. Prøv det.

P8161495

Jeg fikk låne noen svinedyre drømmeringer fra David Andersen. De er i hvitt gull og pepret med diamanter. For meg er det nesten litt håpløst å gå med så dyre ting (som ikke er mine) jeg får den samme panikken man får rundt passet sitt når man reiser langt, sjekker om det er der hvert femte minutt.

IMG_0087Så toppet jeg det hele med et par vintage-øredobber fra 80-tallet, også fra Frøken Dianas Salonger.

P8161486

Så, støl i dansefot, seiersgange og snakkeapparat takket jeg for meg i to draget.

IMG_0088

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!

Enarmet banditt

Med en liten dose kleptomani, en god saks og en gammel skjorte, har du deg en ny topp.

Gavejaget

Vi i Tise har gjort det superenkelt for deg som vil satse på gjenbruk i jula!