Filmer

Last inn flere filmer
03 Desember 2016

Ballets dronning med gjenbruk

La meg vise deg hvordan du lager din egen skoleballkjole!

Sjekk min videodagbok fra helgen jeg sydde ballkjoler:

Da kan jeg endelig dele oppskriftene på skoleballkjoler med dere!

Ved å dele disse oppskriftene håper jeg at jeg kan inspirere til å tenke alternativt, budsjettvennlig og kreativt når det kommer til skoleballkjolen. For det skal være som med skoleballet, gøy! Ikke stress, kjipt og dritdyrt å skulle passe inn med den “riktige kjolen”. Og de kjolene som har vist seg å være “riktige” på ball nå er både uorginale, dritdyre og en smuuuule tacky.

Jeg tenker på jentene som er som jeg var da jeg var ung; Kreative og alltid med et originalt alternativ i klesveien for å spare penger og ha unike klær. Jeg vil gi dere en klapp på skulderen og si at de egenskapene får du god bruk for senere i livet, det er bare ikke så lett å skille seg ut på ungdomskolen.

Skoleballkjolen er et plagg folk bruker mye tid på. Tid på å lete etter den, bestemme seg for og forsikre seg om at ingen har lik. Så den tiden kan du heller bruke på å lage en kjole som garantert INGEN har maken til.

Det er ikke kjempelett, men hør med mutter´n, bestemor eller far om de vil gjøre det sammen med deg. Det er utrolig mange fra besteforeldregenerasjonen som er rå med symaskinen. Så er det en utrolig hyggelig måte å være sammen på.

Og til Fattern: Å sy er litt som å snekre. Biter skal klippes ut og festes sammen. Bytt ut drillen med symskinen, sagen med saksa, ta med deg tommestokken og briljer på kjolefronten.

Dette kan også være superhyggelig å gjøre sammen med venninnene. Lag deres egne lille motehus. Første steg mot å bli motedesignere.

Den nydelige modellene som viser frem de ferdige kjolene heter Karoline og Bianca. De var på skoleball selv i fjor og brukte dyre dommer på kjoler, med de sa at de gjerne skulle brukt noe redesignet etter at de hadde spradet rundt i kjolene jeg hadde redesignet. Det gjør meg så glad!

Supersminkør AG Starheim la en naturlig og ungdommelig sminke på jentene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Grand Hotel stilte også gledelig opp og vi fikk ta bilder i på det fatastiske hotellet.

_DSC0042

KJOLENE

Konseptet med kjolene jeg skal vise dere hvordan man lager er at du selv finner en kjole eller topp som du liker fra livet og opp. Det kan være en glitrende høyhalser, en coctailkjole eller et korsett. Deretter syr du et tyllskjørt som du tar over, og vips! så har du en struttende ballkjole.

Budsjettet jeg hadde som mål per kjole var under tusen kroner. Og det klarte jeg! Billig tyll fra Grønland til 15-30 kroner meteren og topper og kjoler til 150-400 kroner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kjolene og toppene jeg har brukt som utgangspunkt.

Jeg har sydd tre tyllskjørt med litt forskjellige linninger og tykkelse. Du finner linker til oppskriftene på alle linningene, underskjørt og selve tyllskjørtet i dette innlegget. 

Om du velger en topp eller en kort kjole som overdel, eller du bare vil ha mer vidde i skjørtet, må du lage et enkelt underskjørt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oppskrift på underskjørt finner du HER!

 

TURKIS TYLLDRØM

Jeg har laget et lyseturkist tyllskjørt som man kan bruke både til en turkis kjole jeg fant på Fretex og en glitrende høyhaser jeg fant på salg på H&M.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Karoline viser frem det ferdige tyllskjørtet kombinert med høyhalser og kjole. 

 

VINN KJOLENE!

Disse to kjolene kan du ville på Tise sin instagramkonto. Søk på @tiseit på insta!

_DSC0143 _DSC0265 _DSC0274 _DSC0401 _DSC0489 _DSC0542 _DSC1071 _DSC0982 _DSC0801_DSC0489 _DSC0263

HER er oppskrift på tyllskjørtet.

HER er oppskrift på linning med silkebånd.

 

GULT ER KULT

Jeg fant en gul ballkjole på UFF til 400kr og sydde et gult tyllskjørt som matcher for å gi den mer volum og “wow”-faktor.

IMG_0964

Bianca viser frem den ferdige kjolen. 

_DSC0357.jpgCOVER _DSC0158 _DSC0248 _DSC0258 _DSC0364 _DSC0326

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HER finner du oppskriften på tyllskjørtet.

Og HER finner du oppskriften på linningen med bånd du knyter rundt livet.

 

SKJØNN I GRØNN

Jeg fant en grønn kjole på UFF til 350kr og sydde et grønt tyllskjørt til den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bianca viser frem den ferdige kjolen med tyllskjørtet.

_DSC1152 _DSC1123 _DSC0767 _DSC0769 _DSC0758 _DSC0736 _DSC0756 _DSC0694 _DSC0678 _DSC0648 _DSC0607 _DSC0591

HER er oppskriften på tyllskjørtet.

 

TAKK TIL:

For å fremme gjenbruk på skoleball har jeg fått med meg noen fantastiske samarbeidspartnere som er opptatt av å hylle unik stil og kreativitet.

Synsam heier på at folk går sine egne veier, både når det kommer til briller og skoleballkjoler. De har gitt modellene Bianca og Karoline hvert sitt gavekort, så de kan velge seg ut et par solbriller for å få en gjennomført og egen stil til våren.

_DSC0221.jpgCOVER

Sjekk ut hvilke briller du kan sprade rundt med til våren HER! 

Janome er ikke bare merket på symaskinen jeg er sponset med og elsker, de har også et bankende hjerte for redesign, håndverk og kreative løsninger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om du vurderer å kjøpe en skikkelig symaskin, sjekk ut disse!

 

Alle bildene av Bianca og Karoline med de ferdige kjolene er tatt av John Tøsse Kolvik/ Simplenæss. 

 

Da håper jeg du har fått masse inspirasjon til å lage din egen skoleballkreasjon. Og lurer du på noe, bare send meg en melding på facebooksiden min! 

Lurer du på hvor du skal begynne å lete etter en brukt kjole, fortvil ikke- jeg har lagt masse kjoler i “Editors Pick” inne i Tise-appen. Trykk på den rosa stjernen på forsiden, så finner du det herlige utvalget.

 

*Dette innlegget inneholder reklame.

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!