Filmer

Last inn flere filmer
02 Mars 2015

Det er en ny Tante Pose i by´n

....og det er meg! Fordi jeg og Miljøagentene har fått i oppdrag å designe en miljøvenlig, funksjonell og kul gjenbrukspose for Rema 1000. Og i dag hadde vi vår første workshop.

2015_Jenny_miljøGjenbruk, kreativitet, individualisme og miljøansvar henger sammen, og at det aldri går out of fashion. Bærenett eller gjenbrukspose er det mest miljøvennlige alternativet og det er flott om vi sammen kan få flere til å velge dette istedenfor plastposen når man drar i butikken. Én ting er at du da tilfører verden én plastpose mindre, men du tar også et standpunkt til jordas fremtid. Og en god miljøhandling fører stort sett til én til. Sånn som at jeg kjøper mye brukte klær og syr om klær kan jo ikke gjøre den store endringen alene, men det gjør at jeg også ellers i hverdagen tar miljøvennlige valg. Så det er like mye snakk om holdninger og det å ta en standpunkt.

En av forutsetningene for at jeg skulle være med på dette designprosjektet var at Miljøagentenes arbeid skal opp og frem og at overskuddet fra gjenbruksposene skal gå til Miljøagentene.

IMG_0864

Da jeg var barn var jeg med i miljøagentenes forgjenger Blekkulf-klubben, vi fikk instrukser som å banke på ruta til bilene som gikk på tomgang og rope “Bruk hodet, vi har bare en klode!!” så jeg har faktisk alltid har vært en miljøagent. Og nå skal jeg få ta det til nye høyder, som Norges eldste miljøagent. De har egentlig en aldersgrense på 25 år, men jeg klarte å lure meg med.IMG_0866

Barna er fremtiden, og barnas stemme er viktig. Med dette samarbeid håper jeg også å kunne forsterke barnas stemme, slik at de kan fortsette det gode arbeidet med å skape engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn, på barns premisser – og da er det viktig at vi voksne lytter til dem.

Det som er herlig med barn, og kanskje det barn er best på, er å være optimister. De gir ikke opp, men ser alltid nye løsninger i stedet for å fokusere på problemer. De globale klimaendringene er et felles samfunnsansvar, der vi alle må bidra.

Er du under 25 eller har barn som er engasjerte i miljøet, bli Miljøagenter HER!

2015_Jenny_OR_miljø

Nordmenn kjøper 1 milliard plastposer i året! Sammen skal vi skape en kul gjenbrukspose for de som vil bidra til et bedre miljø og støtte en god sak. Vi vil designe en gjenbrukspose som er praktisk, men kreativ og trendy, som folk skal kunne frakte matvarene i, og samtidig kunne bruke den i andre sammenhenger som i parken, på stranda eller på skolen. Ole Robert Reitan lovet oss at han skulle bruke den i viktige møter. Kanskje vi til og med kan lage en erstatter for 9000-kroners veskene som unge jenter valser rundt med i dag.

Vi vil spre gjenbruks- og miljøbudskapet til så mange som mulig, og da er det fantastisk å kunne samarbeide med en så stor aktør som Rema 1000, som allerede har en god miljøprofil og jobber mot å bli helt klimanøytrale.

I dag har vi hatt en meget fruktbar workshop, drodlet på form, farge, design og funskjonalitet. Vi startet i JA- fasen hvor alt var lov, og da fant vi på en sekk med helium i så sekken svevde av segselv, pluss at man kan lage morsom pipestemme når man ankommer skolen eller et møte. Det blir kanskje ikke en sånn sekk, men jeg setter nå igang med å sy opp noen prøver så får vi landet designet i en fei! Vi har vertfall veldig lyst til å lage noe som både er pose og sekk, for jo- det er mulig å få i pose og sekk noen ganger. Jeg tar med glede imot ønsker fra dere også.

2015_R1000ogMiljøagentene IMG_0860

Er det noe du savner i de gjenbruksposene som er på markedet nå?

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!