Filmer

Last inn flere filmer
06 April 2015

Én brud, tre kjoler!

For ett år siden var det jeg som sto brud i redesignet vintage-kjole. Denne sommeren er Anne Malin sin tur.

_DSC4910_DSC4863

Innerst i en fjord i Sogn og Fjordane ligger Nordfjordeid, og i  vakre Nordfordeid – der bor Anne Malin. 1. August skal hun gifte seg med kjæresten over ti år – Anders. Hun blir ikke den første kvinnen i sin familie som gifter seg i den lille Vestlandsbygda hun har vokst opp i, og hun skal ha med seg en liten del av alle kvinnene ned til alteret. Anne Malin vil nemlig gifte seg i kjolene til bestemoren, moren og svigermoren! Tre kjoler skal bli til én kjole og en serie som skal gå her på jennyskavlan.com.

Brudekjole-3stk

Kommende brud, brudgom og de tre kjolene. Foto: Maria Hjelle

Like etter mitt eget bryllup i fjor var jeg på en jobb i Bergen, og da kom Anne Malin bort til meg og viste meg en scrapbook hun hadde laget med bilder av kjolene til moren og bestemoren, bilder av min kjole og egne skisser av drømmekjolen hennes.

bilde-2

Egentlig ville hun bare ha litt tips og råd til hvordan hun skulle gå frem for å sy om kjolene, men denne historien og visjonen fikk det til å krible enormt i syom-fingrene mine. Tre kjoler som tydelig bærer preg av hvert sitt tiår – 60 70 og 80tallet. Tre sterke damer og tre vellykkede ekteskap som fortsatt står støtt. Alt dette skal bli til én brudekjole.

IMG_1039

Anne malin og Anders ifør det hennes foreldre giftet seg i på 80tallet.

Anne Malin får mer enn tips og råd. Innspillingen av serien som skal følge prosessen med redesign av kjolene, bryllupsnerver og ferden frem til Anne Malin og Anders blir herr og fru er godt i gang! Som forvirra storbyfolk inntok vi Eid kommune med kamerateam og klær som ikke tålte været på Vestlandet.

FullSizeRender

Meg og regissøren Marie Kristiansen

IMG_1035

Meg og mammaen til Anne Malin, eieren av brudekjolen fra 80tallet.

 

IMG_1022 Brudekjole-Didriks-2 Brudekjole-Didriks-1

Etter noen dager i Eid, hvor vi fikk møte kvinnene bak brudekjolene og skisset oss frem til noen kjoleplaner, ble kjolene med meg til Oslo. Så nå er neste steg at Anne Malin kommer til Oslo så vi får raidet mine favorittstoff- og perlebutikker for å kunne gi kjolen prikken over i´en.

Brudekjole-Jenny-3

Før vi dro derfra, fikk Anne Malin en symaskin fra Janome som en forskuddsbryllupsgave.

Brudekjole-symaskin-1 Brudekjole-symaskin-2

Jeg må innrømme at jeg er nervøs for å ikke oppfylle kjoledrømmene til den kommende bruden, det er jo et stort ansvar, men jeg skal gjøre mitt beste! Det er jo en enorm ære og få lov til å være med på denne prossessen. Igjen.

_DSC3895

Brudekjolen min henger klar på selve dagen.

_DSC4290For min del, da jeg giftet meg, var prossessen med brudekjolen min utrolig fin. Jeg og Moren min sydde den sammen og vi måtte faktisk rense kjolen FØR bryllupet fordi vi hadde kost oss så mye med vin og sjokolade mens vi sydde den. Det at kjolen er UNIK og at det ligger så mye kjærlighet, historie og jobb bak ditt livs viktigste plagg gjør det ekstra spesiellt å gifte seg i den, og jeg synes det er veldig kult og kunne bidra til at Anne Malin får oppleve det samme.

_DSC4874

_DSC4912_bw

Her kan du se filmen om min brudekjole!

Og HER kan du lese Anne Malin sin rykende ferske blogg! 

Kunne du tenke deg å gifte deg iført brudekjolen til moren eller bestemoren din?

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!

Enarmet banditt

Med en liten dose kleptomani, en god saks og en gammel skjorte, har du deg en ny topp.