Filmer

Last inn flere filmer

#engangtil

-To inspiasjonsdager i miljøets ånd

Sammen med Fretex og H.K.H Kronprinsesse Mette Marit fikk jeg gleden av å invitere til Gjenbruksdager i Fredrikstad og Bergen. To inspiasjonsdager i miljøets ånd, og FOR et engasjement!

Som forbrukere kan vi kjøpe klær som varer lenge og som er produsert med minst mulig miljøbelastning. Det å arve klær og det å handle second hand øker gjenbruket, og her ligger det betydelige muligheter. Husholdningene i Norge kaster store mengder klær i søpla. Beregninger gjort av Statens institutt for forbruksforskning anslår at det er et potensiale for å øke årlig innsamling av tekstiler med over 7 kg per innbygger! Økt gjenbruk og materialgjenvinning av tekstiler gir positive miljøeffekter fordi det reduserer etterspørselen etter nye tekstiler. Men ikke nok med det, gjenbruk og redesign er jo så gøy i tillegg.

For meg handler Gjenbruksdagen om å innspirere unge jenter til å handle brukt. Jeg vil inspirere og heie på dem som tør å gå etter en unik og kul stil ved å lete på loftet til bestemor, på loppemarkeder eller på Fretex. Et plagg er mer enn et stykke stoff. Det har hatt en liten dose levd liv i seg. Noen har følt seg fin i det, hatt forventning og danset og levd. Hashtagen #engangtil handler om å få fram historiene som henger rundt i skap og loft rundt om i landet. Sjekk den ut på instagram, masse fine og rørende historier om plagg.

Det er ikke mange år siden det å handle bruktklær ble sett på som flaut og noe man bare gjorde når penga ikke strakk til. På få år har det blitt kult blant mange unge å kunne si at de har på seg et plagg fra Fretex. Sånnt blir jeg glad av.

Om det er en Prada kjole eller en H&M kjole man syr om, spiller ingen rolle. Poenget er å vise at et plagg kan få en ny sjanse etter en runde med nål og tråd.

Foto: Emil Gurvin

Dato: 18. September, 2014

Andre filmer

DIY klesstang

La meg vise deg hvordan du enkelt lager en plassbesparende klesstang til å henge i taket!

Brudekjolen

Alle jenter drømmer om dagen de skal gifte seg fra de er små. Eller, ikke ALLE jenter. For min del har svært få, om mulig ingen dagdrømmer bestått av hvite slør, blomster, ”I do” eller

Sko med snøring

Et par enkle sorte pumps får et helt nytt uttrykk med noen skinnbiter, klesklyper, en dose lim og et par lisser. Lær hvordan du kan gi dine sko en makeover her, steg for steg. Lykke