Filmer

Last inn flere filmer
22 November 2015

Framtiden i våre hender

Jeg og favorittdingsen har et felles prosjekt denne jula.

Jeg og Thomas, aka favorittdingsen, har ikke bare laget et barn den siste tiden, vi har også vært med å lage Fretex sin julekampanje. Begge deler var framtidsrettet og ganske morsomt, du kan se hvordan det gikk når vi gjorde det siste i videoen over. Videoen av det første sparer vi til vi virkelig trenger en boost i karrieren.

Jeg har samarbeidet med Fretex i mange år. Vårt forhold går ut på å sammen spre vår felles visjon om mindre bruk og kast, mer gjenbruk og et mer bærekraftig klesforbruk. Det er ingen penger innvolvert- bare gode gamle tjenester.

Jula for to år siden dro jeg og Fretex til Hoppern ungdomskole i Moss og oppfordret ungdommene til å bruke gjenbruk på skoleballet. Se hvordan det gikk HER! 

fretex-7

Fretex gir folk grunn til å tro på framtiden.

Fretex er ikke bare Norges største bruktkjede, de er også Norges største attføringsbedrift. Det vil si at de hjelper vanskeligstilte i samfunnet å komme seg ut i jobb. Hvert år hjelper Fretex over tusen mennesker ut i arbeidslivet.

Gjenbruk og framtidshåp for folk var det selvfølgelig en glede for meg og favorittdingsen å fronte i en tid som jula hvor forbruk er enormt sentralt.

Vil du være med å spre det glade budskap og inspirere til gjenbruk? Da må du tagge bildene dine av gjenbruk, møbler, klær og tilbehør med #engangtil! Og Følg fretex sin inspirasjonskonto @en_gang_til! 

fretex-4 (1)


De endelige kampanjebildene skal jeg snart slippe her på bloggen, og da vil du kunne vinne klærne jeg har på meg på bildene, så følg med! 

_DSC4169

Fotoshootens dreamteam besto av: Foto, film og GIFs: Jeton Kacaniku/ Marius Aaserud, sminke: Trude Mokkelbust Laukli, styling: Thomas Sundeen/Fretex.

 

Brukte julegaver.

For et par år siden bestemte familien min seg for at det ikke var lov til å kjøpe nye julegaver. Vi måtte finne noe vi allerede hadde eller kjøpe noe brukt. Og det var så hyggelig! Jeg fikk en bok som onkelen min hadde lest en gang og virkelig kunne anbefale. Jeg fikk noen gamle champagneglass av bestemoren min som har vært i familien i årevis. Det var gaver som virkelig betydde noe.

Jeg er fullstendig klar over at vi ikke kan slutte helt å handle, vi har jo en handelsstand som må bestå. Men jeg tror ingen har vondt av å kutte litt ned på det enorme forbruket vi har nå. Få litt perspektiv på hvor mye unødvendige ting vi skaffer oss ved å gjøre forsøk som shoppestopp eller brukte julegaver.

Og det er sikkert veldig lett å anbefale brukte julegaver når man (foreløpig) ikke har barn. Spørs om den lille luringen jeg har i magen blir glad for slitte barnebøker og lurvete bamser…

Hva synes du om å gi bort brukte julegaver, er det innafor? 

 

*Denne bloggposten inneholder reklame for Fretex.

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!