Filmer

Last inn flere filmer
08 September 2015

Gatas Herligste- En rockebestemor og en dårlig deal.

Denne uka har jeg møtt to originale typer som begge har en forkjærlighet for skinn.

INGER

P8121353

Jeg syklet fort gjennom byen, var for seint ute til et møte. Og jeg skulle bli enda seinere fordi  det var da hun dukket opp, med slentrende gange som man ellers ser på lanky bassister i britiske rockeband. Inger er en bestemor uten lilla permanent og regntett beige frakk. Jeg måtte stoppe og forevige henne.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

-Jeg hører folk sier den er rocka, men jeg vet ikke jeg. Jeg har vært sånn her i mange år jeg.

P8121349

Hvordan har stilen din utviklet seg?

-Den har nok utviklet seg sånn gradevis fra en tredve år tilbake.

Hvordan kledde du deg for tredve år siden da?

Da gikk jeg med sånt som var inn da, men så ville jeg gjøre en forandring.

Hva slags forandring da?

-Andre farger, annen stil og andre type klær. Jeg gjorde i det hele tatt en stor forandring.

Og forandring fryder? 

-Absolutt

P8121351

Hva er forholdet ditt til lilla leppestift? Jeg vet, ledende spørsmål.

-Det er helt topp. Barnebarna mine sier at ”Du kanke ha noe annet du vettu, du må jo ha lilla leppstift, det er det som er bestemor”.

-Hva tenke du da du kledde på deg i dag tidlig?

-Jeg pleier egentlig å bruke lange skjørt med store belter med edderkopper og alt mulig på… Det er den stilen jeg liker!

Så bra! Fortsett med det.

 

TOBY

P8121363

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se en mann på gaten i Oslo iført skinnslengbukser med matchende vest og slips. Men jeg må innrømme at jeg synes Toby har gjort en dårlig deal når det kommer til antrekk og komfort. 

Han snakker engelsk med tysk aksent, så finn fram din beste tyskengelsk før du leser. Da blir det mye morsommere.

How will you describe your outfit today?

-It’s a traditional outfit for travelling carpenters from the German speaking countries. I have worn this for three years and two days and travelled around the world like this.

Wait a minute there Toby, have you worn the SAME outfit for three years!?

-Yes.

-Don’t you wash it?

-Some times, maybe two times, but the rain takes the worst.

P8121373

But why are exactly this the outfit of the German carpenters?

-It comes from the middle age when we started to build houses and we decided that we need to have an outfit and don’t look like the people that beg for money, we wanted people to recognise that we were workers.

How many travellers are you that wear this?

-Four- five hounded worldwide.

P8121368

Ok, so it’s really meant for working hard in. Is it practical?

-No! In the summer its to hot and in the winter its to cold.

Haha!

-And when it rains, it gets wet and really really heavy.

So you have been uncomfortable for three years?

-Yes.

P8121357

Ok. Well have a nice day. Lets hope it doesn’t rain.

HER kan du sjekke ut de andre herlige folkene jeg har truffet på gata i Oslo! 

Bli med på jakten etter gatas herligste du også! Tag bildet av den herligste du vet om med #gatasherligste på instagram og vinn Polo Ralph Lauren solbriller levert av Synsam! Jeg skal trekke en vinner denne helgen! 

_DSC5615CoverHashtaggen er allerede flittig brukt og det er altså så morro når dere er med å hylle de som gjør greia si. De som ikke går med strømmen og sprer masse glede. Vi skal hylle de som tør å stikke seg frem og være selselv.

Noen av bidragene jeg har falt pladask for: IMG_0121 IMG_0122 IMG_0123 IMG_0124 IMG_0125 IMG_0126IMG_0128

 

Lykke til på jakten etter Gatas Herligste!

 

Andre artikler

Brosjesjåfør

Jeg kjører en haug gamle brosjer på kåpen for å glæmme den opp.

Gatas Herligste- tyll og tøys.

Jakten på Gatas herligste fortsetter og denne uka får du møte to typer som liker å pynte seg litt ekstra og lyser opp Oslo med stilen sin.