Filmer

Last inn flere filmer
15 November 2015

Gatas Herligste-The Grand Finale!

Det er duket for siste runde av Gatas Herligste, og denne uka er de herligere enn noen gang!

 

TINGELING OG FAIRY WINKLE

8

Foto: Lydia Gieselmann

I mylderet av folk en lørdags formiddag svirret det plutselig to feer midt på Youngstorget.

Hvem er dere?
-Tingeling og Fairy Winkle, men egentlig Eline og Serine.

Jøss, hvilken duo! Men hva gjør dere her?
-Vi skal på con.

Con?
-Convention – folk kler seg ut som forskjellige karakterer også valgte vi dette.

Pleier dere å kle dere mye ut til vanlig også eller kun på conventions?
-På fritiden pleier vi å møtes oftest mulig for å kle oss ut. For litt siden var vi for eksempel Elsa og Anna fra «Frozen».

6

Foto: Lydia Gieselmann

Så gøy! Hvem er det som har lagd disse flotte kostymene da?
-Det er vi selv! Vi har brukt 1,5 til 2 måneder faktisk.

What, har dere lagd det selv? Det ser jo utrolig bra ut, hvordan har dere klart det?
-Vingene er blant annet skåret ut i papp og skoene har jeg bare malt blå.
-Også har vi bare festet disse duskene på etterpå. Resten av antrekket har vi også laget.

7

Foto: Lydia Gieselmann

Kult! God Con a! Om det er noe man kan si… 

 

 

VICTOR FINN

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


En dose surfedud, litt partysvenske og en klæsj hipster – Der har du Victor Finn. Jeg har prøvd meg på en meget muntlig svensk i teksten, så hold deg fast. 

Hva jobber du med?
-Jag jobbar lite her och der… På restaurant just nu. Jag sitter her och ventar for jag skal på jobbintervju på Justisen…

Oioioi… Hva sitter du å tenker på da, for å forberede deg på jobbintervju…?

– Jag vet inte! Jag vil bara komma til tiden. Jag skal vara der klokkan två. Jag liker vara litt ekstra tidlig. Jag er tidspessimist.

Du er jo 30 min for tidlig ute. Skal du bare sitte her å røyke da?

– Ja, jag tenkte det var lurt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Hvor lenge skal du bo i Oslo da?

-Til februar, mars… Så blir det Australien. Forhåpningsvis Tazmanien… Men vi satte en kniv i en karta, ock da blev det Australien, inte Tazmanien…

Hvem er vi?

-Jag ock min besta kompis som heter Hylling. Vi provade først å kasta kniven på kartan, men den bara falt. Så vi satte den veldig hårdt i kartan.

Ok, så dere visste hvor dere satte den?

-Jaaaa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Har du farget skjegget og håret blondt…? 

-Ja, ock øgonbryn!

Ok. Hvorfor det?

– Jag ock min kompis Hylling, han med kniven, vi er veldig lika. Vi ser nestan ut som tvillingar. Men har olik hårferj. Så vi gjorde som en joke at jag fargade håret likt hans. Jag har egentlig mørkt hår og skjegg…

Jeg innbiller meg at du ligner litt på Orlando Bloom med mørkt hår… Har du hørt det før?

– Haha! Jag har ført Orlando Bloom, Johnny Depp, Heath Ledger, Jim Morrison… Jag har hørt om hur manga som helst! Och det er jo kanskje derfor jag också vil flytta bort. For å finna megselv og inte vara alla dom her som jag får høra at jag er lik…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lurt. Ingen har jo hørt om disse gutta i Australia. God tur a!

 

 

MINNIE-OH

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Monica er artist, lærer og gledesspreder. Den perfekte personen til å avrunde Gatas Herligste. 

Har stilen din et navn?

-Nei, jeg veit ikke jeg. Det jeg tenker er kjennetegner for det jeg liker er jo at det er morsomt. Jeg blir helt superstoka hvis jeg ser en kul banan. Bananveske med strass eller en t-skjorte med morsomt bananprint… Også digger jeg at det man er vant til å se lite, er blåst opp stort, og motsatt, som små de små bilene på armbåndet mitt…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kan man kalle stilen din proposjonshumor?

-Haha! Kanskje det… jeg er jo glad i ting som er stort og som synes. Jeg er ikke hun med de tynne, fine ringene liksom. Jeg synes det er superfint på alle andre, men det er bare ikke meg.

Hvordan har stilen din forandret deg gjennom årene?

-Den har egentlig vært ganske lik hele tiden. Når jeg finner tilbake til pressebilder fra da jeg slapp den første plata mi i 2009, så er stilen min veldig lik. Det har kanskje blitt litt mer ryddig i galskapen, man trener jo underveis og får en klarere visjon. Men det har vært veldig mye gøy hele veien. Jeg føler ikke jeg har slengt meg på noen trend. Og har alltid gått for ting som har fått meg til å le.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Du jobber jo på en barneskole. Tar du stilen helt ut på jobben også?

-Jeg tar kanskje ikke stilen helt ut. Men jeg er jo meg selv. Ungene synes jo smykkene mine er veldig morsomme. Jeg er kontaktlæreren deres, så de ser meg jo hver dag. Og de er så utrolig vant til det! Her om dagen skiftet jeg fra gult til rosa hår, og de la ikke merke til det…

Hvordan vil du si behageligheten i det du har på deg er?

-Den varierer jo litt…. Men jeg er jo blitt vant til å ha på meg ting som stikker litt her og der. Det jeg ikke klarer å vende meg til, er høye hæler. Jeg tenker ofte at høye hæler kan bli stilig til det jeg har på, men så innser jeg at jeg kommer til å begynne å grine etter en halvtime og dropper det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Får du mye tilbakemeldinger fra fremmede på stilen din?

-Jeg synes det er gøy å gå på gata. Jeg får jo kommentarer på noen hver gang jeg er ute og går. Det er nesten utelukkende positivt og folk smiler når de ser meg. Det er ofte de som gir meg kommentarer som jeg ikke hadde forventet å få det fra… Det er liksom hun dama på seksti som ser superstreit ut. For to uker siden var jeg på delicatessen, så satt det en sånn klassisk vestkantdame i baren. Elegant og flott. Og der kom jeg brautende inn med paljettjakke og det hele. Jeg tenkte jo at hun syntes jeg så ut som et juletre. Men så kom hun bort og bare “HVOR har du fått den jakka fra? Den er bare helt amazing!”. Det er nesten litt synd at man får fordommer på den måten og tenker at hun ikke skulle like sånn jeg kler meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jeg liker at klær kan vekke positive følelser hos folk.

-Ja, det opplever jeg mye. Og jeg tror det er litt av drivstoffet for at jeg fortsetter å kle meg sånn. Det er alltid hyggelig å få folk i godt humør.

Takk! For en perfekt oppsummering av Gatas Herligste!

 

I alle disse ukene jeg har jaktet etter herlige mennesker med en unik stil i Oslos gater, har jeg oppfordret dere til å gjøre det samme der dere bor. Det har blitt delt så mye gøy under hashtaggen #Gatasherligste.

Jeg har plukket ut to bilder jeg bare elsker. De som har delt de har vunnet et par Polo Ralph Lauren briller levert av Synsam.

 

IMG_0215 IMG_0214

 

Gratulerer til Solveig og Regine! Og takk for al dere har fulgt denne herligheten av en spalte. Har du gått glipp av noen av Gatas Herligste? Da finner du alle HER! 

Andre artikler

Tidenes kostymesalg.

Den Norske Opera & Ballett selger unna tusenvis av kostymer, og jeg fikk ta en sniktitt!

Brosjesjåfør

Jeg kjører en haug gamle brosjer på kåpen for å glæmme den opp.

Drømmekåpene

Enkle grep for å freshe opp gamle kåper og alle mine vintagefavoritter som kan bli dine!