Filmer

Last inn flere filmer
07 August 2015

Gatas Herligste

Denne høsten skal jeg jakte ned de ekte fashionistaene i Oslos gater.

Jeg elsker å gå rundt og titte på folk, hvor enn jeg er i verden. Lage historier om hvem folk er og hvor de kommer fra, hva slags liv de har levd og hvorfor de ser ut som de gjør.

Her om dagen passerte jeg en eldre dame med sassy gange på Grønland, hun hadde Dolly Parton hår, jeansjakke med puffermer og strass, og selvfølgelig matchende bukser og blanke, hvite cowboyboots. Hun var som hentet fra Nashville på 80tallet. Og jeg elsker henne. Jeg er fullstendig klar over at denimdrakt og platinapermanent hverken er trendy eller særlig flatterende. Men blås i det! Jeg ville ikke våge å ødelegge noe så fantastisk med en makeover eller en toer på terningen. Jeg vil bare høre hvem hun er og hylle henne for å gjøre greia si.

Det samme med paret med like vindjakker og sandaler. Ok, kjedelig, men HVORFOR har de valgt nettopp det? Er de bevisste på at de kler seg likt, eller har de bare levd sammen så lenge at de ikke merker det.

Jeg skal tråle byen for orginaler og uorginaler – gatas herligste skal dokumenteres.

Jeg vil ikke være stilpoliti. Jeg mener det er en grunn til at folk kler seg som de gjør. Klær og stil er en sum av hvem folk har møtt, hvor de har bodd og hva de har opplevd. Og jeg vil høre de historiene.

Stort sett ser vi kule “streetstyle”-bilder av unge folk i sesongens trenduniform. Jeg har tatt med meg en fotograf for å fange gatas herligste på ekte “streetstyle”-vis. Fordi de fortjener det.

Så, hver uke fremover vil jeg dele et knippe herlige skatter fra gata med dere, så følg med!

Andre artikler

Tidenes kostymesalg.

Den Norske Opera & Ballett selger unna tusenvis av kostymer, og jeg fikk ta en sniktitt!

Brosjesjåfør

Jeg kjører en haug gamle brosjer på kåpen for å glæmme den opp.

Drømmekåpene

Enkle grep for å freshe opp gamle kåper og alle mine vintagefavoritter som kan bli dine!