Filmer

Last inn flere filmer
22 November 2016

Gavejaget

Vi i Tise har gjort det superenkelt for deg som vil satse på gjenbruk i jula!

 

“Thomas! Vi må finne ut hva vi ønsker oss til jul!”, dette maser jeg om helt fra de første smørblide skjeggete mennene dukker opp i butikkvinduene, det er julas store i-landsproblem. For når jula nærmer seg stresser jeg faktisk med å finne på ting folk kan kjøpe til meg. Resten av året forbanner jeg meg over alle tingene som ikke har en plass, som ikke brukes og at jeg har for få kleshengere. Den ekstra gryta som gjør at det å lukke gryteskuffen er et irritasjonsmoment på høyde med rusk i øyet og de kjolene jeg har sett på men aldri brukt i årevis. Og jeg er visst ikke alene om å ha mye greier. Nordmenn har i gjennomsnitt 359 plagg i skapet, og hvert femte henger ubrukt. Klimagassutslippene fra det totale klesforbruket i Norge tilsvarer omtrent 800.000 biler.

Nye julegaveregler

Folk har jo blitt enormt kresne på gaver. Det er lange og konkrete lister, gavene skal være nye, dyre og hekt perfekte. Og misforstå meg rett- jeg synes det er skikkelig hyggelig å glede hverandre med gaver i jula. Og det er mange som endelig kan få det de trenger og har ønsket seg lenge når julaften kommer. Men når man blir sendt ut med handlelister uten muligheten til å improvisere og tenke alternativt synes jeg det bare blir mas og lite hyggelig. Jeg synes vi kan ta en titt på de uskrevne “gavereglene”. I en verden som bugner over av nye ting, må det jo være lov å tenke litt alternativt i jula. Å gi bort opplevelser, ting man har liggende hjemme og det å kjøpe brukte gaver- det synes jeg burde være like vanlig som å kjøpe nye gaver.

Og Nordmenn har jo blitt helt rå til å faktisk selge brukte ting- så mengden fine og brukte ting der ute til salgs er jo enorm!

Vi bikket akkurat 100 000 brukere på gjenbruks-appen Tise, det sier noe om det voksende gjenbruksengasjementet der ute. Og det blir jeg så glad av ass.

Julegaver på Tise

På Tise bugner det av fantastiske julegaver. Og vi i Tise har også gjort det lettere for deg som vil ønske deg brukte gaver til jul. Når du finner noe du liker inne i appen, så liker du bildet og da dukker det opp en julenisse som du trykker på. Og da samler alt du ønsker deg i en julegaveliste som du kan dele med venner og familie. De må ikke ha Tise for å se lista, men det er jo en fordel for å få tak i selgeren…

Her er noe av det som er i min ønskeliste på Tise:

img_0354 img_0355 img_0356 img_0357 img_0358 img_0359 img_0360

La oss i Tise oppfylle ditt julegaveønske!

Når du deler ønskelisten din med venner og familie, del den med oss også! Vi vil oppfylle noen av deres ønsker, så send lista di til nissen@tiseit.com

Det er som man sier “Jeg går rett på, samme hva jeg støter på, støter jeg på nissen, drar jeg han i Tisen.”

Gooooooo´jula!

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!