Filmer

Last inn flere filmer
10 November 2015

God morgen Maria!

I dag har Maria debutert med glans i TV-ruta og jeg har nesten dånt.

PB102439_Fotor

Altså, mer jovvialt får du det ikke. Som Friends-gjengen på Central Perk hadde vi en topp start på dagen. Wenky Penky blir pudra i bakgrunnen og en smør(deilig)blid Sondre Justad, og alt dette før klokken 08.30 på en tirsdag! Maria og jeg var, som du ser, på God Morgen Norge i dag og snakket om innlegget vi skrev sammen for å sette fokus på brystkreft.

LES DET HER. 

Men det var så vidt Maria fikk det til. Hun fikk cellegiftbehandling på forrige mandag og feberen meldte seg på søndag. Men hun ble friskmeldt på Haukeland morgenen etter og fikk klarsignal om at hun kunne sette snuten i retning hovedstaden.

Maria hadde nedsatt smakssans på grunn av cellegiften, så hun var ikke like gira på å smake Wenky Penky sin mat. Og kanskje ikke LIKE gira som meg på Sondre Justad. Men nå skal det sies at jeg er over gjennomsnittet gira på (han) musikken hans.

Jeg har sånn ca hørt ihjel albumet hans, Riv i hjertet, og det er nettopp det som skjer når man er ferdig med det. Det river litt i hjertet. Men så setter man det bare på igjen og så blir alt bra.

PB102436_Fotor

PB102434_Fotor

Maria sa jeg kunne si det var hun som var megafan av Sondre, som kom helt fra Bergen og gjerne ville ta bilde med ham. Jeg prøvde det, men jeg tror det var ganske tydelig hvem som nesten ikke kunne stå oppreist da vi skulle ta bilde.

TIDEN ETTER ÅPENHETEN

Etter at jeg nesten dånte og Maria briljerte på live-TV dro vi ut og spiste lunsj. Vi tok en prat om Tv-debuten og hvordan det har vært å dele sin sykdomshistorie.

PB102442_Fotor

Ok, Hvordan var det å være med på God Morgen Norge? 

– Det var dødskoselig. Og de var veldig hyggelige de programlederne. Det var faktisk hyggeligere enn jeg hadde forestilt meg… Telefonen har ikke stått stille, alle på jobben hadde sett det sammen og kjæresten har sendt sms med lovord. Så det var gøy.

Du ble jo ganske satt ut av å se Mat-Wenche i virkeligheten…. 

– Ja…..?

Neida! Det var meg. Du har jo ikke smakssans om dagen, så den vintersalaten fristet nok meg mest. Men hvorfor har du ikke smakssans…? 

– Haha! Det er en av de mange, rare bivirkningene av cellegiften. Men jeg begynner så vidt å få den tilbake nå. Jeg spiste en sjokolade i sted og enset den deilige sjokoladesmaken…

Men hvordan har du det i kroppen akkurat nå? 

– Akkurat nå har jeg det veldig bra. Det er utrolig deilig når smertene slipper taket og man får litt mer krefter igjen. Jeg tok cellegift forrige mandag og det var den mest heavy runden med cellegift jeg har tatt. Det var en ny kur så det var en skikkelig påkjenning for kroppen. Men dette var den femte av åtte cellegiftskurer. Så jeg er over halvveis.

Yey! Så hvordan ser de neste månedene ut? 

– Jeg har tre cellegiftkurer igjen. Det er godt å tenke på at jeg nærmer meg slutten på giften… Så nå håper jeg at jeg får tilbake smakssansene til jul så jeg kan smake deilig pinnekjøtt. Så er det strålebehandling og hormonbehandling…

Hvordan har det vært å dele historien din og tankene dine rundt å få kreft i så tidlig alder?

– Det har vært veldig veldig positivt for meg. Jeg kjenner det å kunne være åpen og å dele sin historie gir meg energi. Og det trenger jeg om dagen. Jeg har fått masse tilbakemeldinger fra folk jeg kjenner og ikke kjenner, og det er KUN positivt. Jeg var jo litt nervøs for at man kunne få kommentarer og tilbakemeldiger som ikke var positive…

Er det noen tilbakemeldinger som har satt seg litt ekstra? 

– Jeg har jo fått noen henvendelser fra folk som har vært igjennom samme type behandling som jeg går igjennom nå. Det kan være veldig nyttig å høre hvordan mine neste faser av behandlingen har vært for de. Men det er noe jeg er veldig nysgjerrig på, som jeg ennå ikke har funnet noen som kan svare meg på.

Hva da? 

– Jeg kunne veldig gjerne tenke meg å prate med noen som ikke hadde fått barn før behandling av hormonbasert brystkreft og som har gått igjennom samme behandlingsløp som meg. Cellegiften som hører med brystkreft, strålebehandling og hormonbehandling over 5-10 år, hva slags erfaring de har med fruktbarhet etterpå… Så om noen der ute har erfaring med dette, hadde det vært fantastisk om de tok kontakt.

Kan du hjelpe Maria med din erfaring rundt dette, send henne gjene en mail på maria_birkeland@hotmail.com.

Andre artikler

Veskebalanse

Kjøp fantastiske designvesker til inntekt for Kreftforeningen!

Marias Hode

28 gammel får Maria vite at hun har brystkreft. Hun har delt sin historie og sine tanker og jeg fikk en utfordring.

Marias hodepynt

Marias hode er fult av fine tanker og ting. Jeg fikk lov til å dekorere utsiden av det feiende flotte hodet hennes. Og her er alle oppskriftene!

#sjekkdeg

Vi Norske piker er så flinke at et syndrom er kalt opp etter oss, men hvorfor går antall jenter som tar celleprøve for å unngå livmorhalskreft ned!?