Filmer

Last inn flere filmer
02 September 2014

“Ja”- sa brura

Alle jenter drømmer om dagen de skal gifte seg fra de er små. Eller, ikke ALLE jenter.

For min del har svært få, om mulig ingen dagdrømmer bestått av hvite slør, blomster, ”I do” eller ”drømmebryllupet”. Men plutselig sto jeg der med ring på fingern, og Fingern på kne.  Dagen skulle komme, enten jeg hadde drømt om det eller ikke. Det skal sies at ble en helt fantastisk dag, fylt med glede og kjærlighet, som også var utrolig gøy å planlegge. Men dette skal handle om kjolen.

jscom_brudekjolen_fi_03

Sakte men sikkert etter at jeg ble fridd til tok tankene mine meg over på brudekjolen. Kjolen min far skal gi meg vekk i og som skulle symbolisere dagen jeg fikk verdens beste fyr som ektemann.

bilde

Jeg skisset, klippet ut bilder og fant inspirasjon. Det ble helt naturlig at dette skulle være et fellesprosjekt for meg og min mor. Moren min, Janicke Ebbing er utdannet kostymedesigner fra Kunst og Håndverkskolen i Oslo og har en master i kostymedesign fra National College of Art and Design i Dublin. Hun har alltid hatt systue i bandomshjemmet, noe som har inspirert og latt meg vokse opp med å sy. Vi har hatt mange felles syprosjekter opp igjennom. Alt fra et lyseblått miniskjørt (likt det Emma i Spice girls hadde) til utallige skoleballkjoler.

Untitled-59

Foto: Jeton Kacaniku

Jeg bestemte meg tidlig for at det skulle være en organisk kjole hvor overflatene skulle leve. Ingen harde linjer og blanke stoffer. Og i hvertfall ikke strass! Jeg fant en brudekjole på hovedlageret til Fretex på Alnabru, den var signert ”oslo private industriskole” og jeg tror den var et elevprosjekt fra skolen på 50-60 tallet. Overdelen var dekket av lekne, runde organzablomster. En form, matthet og struktur jeg ikke hadde sett så mye av før, men som tiltalte meg veldig. Jeg skjønte tidlig at dette skulle være utgangspunktet for overdelen. Resten av kjolen konstruerte vi selv, med god hjelp fra skredderen Kari Evjan. Matt, tung softice-hvit silke ble kjøpt av foreldrene mine i London og kjoleprosjektet var et faktum.

Kveld etter kveld satt vi og prøvde oss frem med blonder og stoffer, konstruerte og sydde, skravlet og drakk vin. Og kjolen kom til liv. Vi måtte faktisk rense kjolen når den var ferdig. Det var nemlig en del koseflekker i form av rødvin, litt sjokolade og ivrige hender.

_bilde-3

_bilde-1

bilde-5

bilde-1

Silhouetten er tenkt ung, romantisk og tidløs. Jeg er veldig glad i høy hals og synes det passer godt i bryllup. Og med håret klassisk satt opp, har man en look man ikke kommer til å angre på.

Bilde fra minmote.no

Bilde fra minmote.no

2160837

Bilde fra Minmote.

Vil du ha et innblikk i reisen fra skisse til kjole, og følge meg frem til den store dagen?  Se Brudekjole-filmen her.

Neste artikkel

HEI!

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!