Filmer

Last inn flere filmer
16 Juni 2017

Jeg er i rute!

Et sant rutehælvete av en kjole fikk nytt liv.

Ettersom jeg har fått meg skikkelig jobb i statskanalen trenger jeg ikke lengre jobbe som spesialagent. Og det betyr at jeg ikke lenger trenger piknikduk-undercover-kostymet mitt.

Med denne piknik-kjolen kunne jeg legge meg flatt ned på bakken hvor-og når som helst og smuglytte på andres hemmelige samtaler.

Det hadde vært kult om det var sant. Det som derimot ER sant er at dette rutespetakkelet fant jeg på Fretex på Grunerløkka og her så jeg masse potensialet!

Det viktigste når jeg ser etter plagg jeg kan redesigne er at jeg liker stoffet, fargen og mønsteret. Snittet og passformen er det ikke så farlig med, den kan man gjøre om. men stoffet er man jo støkk med. Så er det sånn at jo større og mer uformelig-jo bedre! Fordi da har du masse stoff å ta av om du vil lage nye detaljer pluss at du kan forme plaggen sånn som du vil og sånn at plagget passer DIN kropp!

Dermed var denne rutete serken perfekt for en runde redesign.

Jeg ble så fanget i prossessen at jeg ikke fikk tatt bilder av alt jeg gjorde med jeg skal forsøke å forklare stegene for dere som er spesielt interesserte.

Nå er det jo ikke sånn at noen har den identiske kjolen å redesigne, men det er jo mange vide, formløse kjoler i bruktbutikkene som du kan gjøre noe lignende med.

Jeg har fått litt oppheng på å lage wrap-around-plagg. At man klipper plagget opp på midten, lager ny utringing og fester på bånd  så man kan stramme inn plagget i livet ved å knyte båndene rundt midjen.

SÅ! Dette er sånn ca hva jeg gjorde med kjolen for å lage denne:

Prossess:

Først klippet jeg opp kjolen på midten og fjernet detaljene nederst. Deretter tok jeg på meg kjolen og markerte med knappenåler hvor jeg måtte sette båndene for å kunne stramme inn riktig i livet.

Deretter klippet jeg ut en ny V-utringing fra der jeg hadde satt nålene og opp og rundt halsutringingen. 

Så tok jeg på meg kjolen og markerte hvor kort jeg ville ha den, så klippet jeg av lengden. Med det stoffet jeg klippet av lagde jeg to lage bånd (måtte sy sammen noen biter for å få lange nok bånd). Jeg vrangsydde båndene og vrengte de ut av den ene enden, så strøk jeg de.

Rysjekanten nederst fra den gamle kjolen delte jeg i to så jeg hadde nok rysjer til nederst og langs utringingen på den nye kjolen. Så sydde jeg kanten på rysjebåndet opp og sydde med brede rette sting i andre enden så jeg kunne rynke stoffet.

Sydde på rysjebåndet nederst:

Og sydde på rysjebåndet langs utringingen:

Så er det bare å lage en pen avslutting på midten av kjolen der du har klippet den gamle kjolen over på midten og feste de lange båndene der du satte knappenåler for å markere tidligere. Så må man lage et hull i den ene siden så du kan tre båndet gjennom.

Dette var kanskje ganske gresk for mange. Det var det litt for meg også. Det er ikke så lett å forklare i detalj hva man har gjort i en sånn kreativ prossess, MEN! Jeg håper det kan åpne øynene dine i forhold til hva man kan få ut av et gammelt plagg som ser helt håpløst ut på hengeren.

Ressultatos:

Og som en liten bonus siden du skrollet deg igjennom veldig mange veldig like bilder av meg; visste du at for hver kilo med brukt tøy som blir gjenbrukt spares nok energi til å drive en lyspære i 1092 timer!

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!

Enarmet banditt

Med en liten dose kleptomani, en god saks og en gammel skjorte, har du deg en ny topp.