Filmer

Last inn flere filmer
02 September 2014

HEI!

Velkommen til mitt nye nettsted! Et sted uten trendpress, med tips til smart gjenbruk og redesign.

jenny_logo-lansering-blogg SYOM-delen av nettsiden er til for at klær skal kunne leve så lenge som mulig. Med kunnskap om materialer,vedlikehold og hvordan et plagg er produsert, kombindert med evnen til å se et plagg med nye øyne og kunne forandre det, tror jeg levealderen til klær kan gå i samme retning som menneskets levealder, oppover!

_DSC6638

Jeg har vært opptatt av klær, tekstiler, strukturer og farger så lenge jeg kan huske. Med en mor som er kostymedesigner og som har hatt systudio i barndomshjemmet hadde jeg et skattkammer tilgjengelig fra tidlig alder. Fra jeg var gammel nok til å håndtere nål og tråd boltret jeg meg i systudioet. En periode gikk det i vesker. Bunnen skulle være stiv, så da gikk alle cornflakesbokser og telefonkataloger med til å stive dem opp.

Jeg la like mye jobb i lappebuksene jeg sydde av alt jeansstoffet som kunne oppdrives i heimen, som jeg nå gjør med en kjole til en premiere. At antrekket er midt i blinken i forhold til trendbildet akkurat i øyeblikket er ikke så viktig. Det som derimot kan få blodet mitt til å bruse, er farger, overflater, tekstiler og silhuetter. Det kan like gjerne være en kjole i en gammel film eller en sofa som inspirerer meg, som de hotteste trendene vist på catwalkene. Jeg synes det er veldig gøy å reise litt i tid motemessig: Å ta med seg detaljer, snitt og farger fra 40-, 50- og 70-tallet og tilpasse dem til nåtiden synes jeg er fantastisk!

_DSC6666

Vil du lære å lage denne toppen av en helt vanlig herreskjorte, klikk HER.

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!