Filmer

Last inn flere filmer
24 September 2014

Kåken

Helt i toppen av en bygård sentralt i Oslo har jeg og min bedre halvdel bygget et krypinn vi trives særdeles godt i.

Et råloft ble transformert til en ny toppetasje, tak ble fjernet og løftet, svevende trapp og takterrasse ble bygget og det hele fikk en minimalistisk, men leken innpakning til slutt. Oppussing er ikke for pyser, men gud så deilig det er når man har skapt drømmehjemmet.

Når det kommer til materialer, har vi hatt fokus på naturlige, matte materialer som stein, natureik og tekstiler. Disse materialene kombinert med de mer grafiske linjene i trappen, moderne lamper og innebygde møbler, skaper en fin kontrast. Synes jeg da.

www.utsnitt.no

Vå har fjernet 10kvadratmeter av taket i første etasje og pakket inn bærebjelkene. Det skaper masse lys og en litt annerledes romfølelse. Linjene i trappen og bjelkene skaper også et spennende skyggespill som forandrer seg gjennom hele dagen, med sollyset.

www.utsnitt.no

De svevende lampene mellom bjelkene er spesiallagde og lyser både opp og ned.

IngerMarieGrini_Idunsgt_MG_4431

www.utsnitt.no

Det er den fantastiske Nikki Butenshön i Haptic Architects sammen med Peder Skavlan som har tegnet leiligheten og de innebygde møblene. En liten takterrasse som både tomater og urter har funnet veien til denne sommeren, og litt innrammet narsissisme i enden av gangen.

www.utsnitt.no

Det runde speilet på badet har jeg fått laget hos den lokale glassmesteren og blikkenslageren. Jeg fikk skåret ut en rund speilplate, og fikk blikkenslageren til å lage et oppheng så det kunne henge på glassveggen. Veldig gøy å bruke lokale krefter.

IngerMarieGrini_Idunsgt_MG_4526

www.utsnitt.no

 

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!