Filmer

Last inn flere filmer
24 Mai 2015

Magiske Malin

Hun har funnet den ultimate buksebuksa, uten for mye snikk-snakk.

_DSC9100Malin Pettersen er en superstjerne! Hun er vokalisten i Lucky Lips og førfører med de deiligste toner og råeste vintageplagg fra scenen. Hun er en sånn dame som ser uforskammet bra ut i knallrød paljettkjole, liner og rockabillysveis men som også ser himmelsk ut i slitte jeans og uten sminke.

Jeg tok en prat med henne om det siste, også fikk jeg prøve banjoen hennes. Jeg kan offisielt stryke “banjotalent” fra talentlisten min. Og forøvrig alt annet som handler om toner og instrumenter.

_DSC8994

-Hvorfor er denne 501 buksen ditt favoritt denimplagg? 

– For meg er det den ultimate buksebuksa. Den er avslappet, har bra passform og tåler slitasje. Samtidig, siden den liksom bare er seg selv, uten for mye snikk-snakk, kan den styles forskjellig avhengi av humør og situasjon. 

_DSC9058

(Når malin er i det vågale humøret, styler hun buksa med trapp)

-Hvordan føler du deg med denne buksen på?

Jeg føler meg fin samtidig som jeg føler meg tilbakelent og avslappet. Jeg føler meg trygg og klar for det meste. For jeg vet at jeg har på meg noe jeg virkelig føler meg komfortabel i, nesten uansett hva dagen skulle ha å by på av settinger (Jeansgalla har jeg til overs å bli invitert i).

_DSC8861

-Hvor har du kjøpt denne buksen?

-Den har jeg kjøpt på en vintagebutikk i København som heter Episode.  Der har de et helt rack, så er det bare å bla igjennom, prøve å finne sin størrelse og prøve seg frem i prøverommet. 

P5090172

HER kan du lese mine vintagetips i København! 

-Hvordan er den perfekte 501?

-Jeg liker veldig godt denne versjonen av modellen som er litt høyere i livet, med litt smalere ben. Nå når jeg har funnet en kjenner jeg at jeg har lyst på fler, i flere versjoner. 

_DSC9206

-Hva er ditt forhold til denim generelt?

-Å, det er liksom en slags grunnsten i muren av grunnleggende tekstiler. Bomull, ull og denim. What a trio, som jeg pleier å si.. 

Nei da, men ..denim er noe som minner meg om alle stadiene i livet mitt, fra mine aller første olabukser, til den gangen jeg prøvde meg på saggebukser, og til innkjøpet av mine første mammajeans. Denim har liksom alltid vært der, trygg og slitesterk. Og jeg likern’

_DSC8967

-Husker du din føste olabukse? 

-Ja! Skulle ønske de passa fortsatt! Grønne med blå 70-tallsaktige blomster på. Hurra! De var fantastiske. 

_DSC9017

(Kjæresten til Malin har laget kopp av segselv for at vi aldri skal glemme hvor heit han er)

-Hva er det rareste denimplagget du har eid? 

– Orange olabukser. Hva skjedde der? Alt, absolutt alt jeg ønsket meg det ène året hvor det var inn var orange olabukser. Tror jeg var åtte eller noe og husker fortsatt lykken jeg kjente da jeg var så utrolig heldig å få et par. 

_DSC9021

-Som artist, hvor viktig er stil og klær for deg?

Jeg er opptatt av å utrykke meg, og det gjelder på mange plan. Jeg vet at klær betyr meget forskjellige ting for folk, og for meg er det en utrykksform og enda en plattform jeg kan “si noe” på. Enten det gjelder abstrakt, om mitt humør feks, eller mer konkret gjennom feks miljøvennlige valg.

Jeg elsker konsistenser i ulike tekstiler og farger, potensialet i stoff og at det egentlig ikke finnes noen grenser. Slik som i språket og musikken. Så som artist er det en utmerket måte å komplimentere musikken min på og det personlige jeg bruker i kunsten min. Jeg ønsker å vise folk meg, når jeg først skal vise noe. Og da må både tekst, melodi og resten si noe om meg. 

_DSC8902

Sjekk ut den blodferske videoen fra Lucky Lips!

HER kan du lese om Thomas sitt favorittdenimplagg!

Foto: Simplenæss / John Tøsse Kolvik

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!

Enarmet banditt

Med en liten dose kleptomani, en god saks og en gammel skjorte, har du deg en ny topp.

Gavejaget

Vi i Tise har gjort det superenkelt for deg som vil satse på gjenbruk i jula!

The Office

Endelig er mitt nye syverksted ferdig!

Jeg flytter ut!

Slapp av, det er ikke så dramatisk. Jeg trenger verksted og en viss knott trenger barnerom.