Filmer

Last inn flere filmer
16 Juli 2015

Mama Mia!

Når jeg dør, skal jeg svøpes i pasta og bli verdens første menneskelige Ravioli. Les mer om mine italienske favoritter her.

IMG_6301

Bortsett fra at jeg holdte på å kaste opp av starstruckhet da jeg sto bak Olivia Palermo i går og at jeg smiler tilbake til alle de gamle damene jeg tror smiler til meg(men som viser seg å ha tatt så mye ansiktsløftninger at alle av fjesingrediensene er dratt oppover mot tinningene som et stort glis), er Capri, den lille øya utenfor Napoli, et vidunderlig sted. Og sånn går no dagan…

IMG_6308

Jeg våkner med en ørliten ambisjon om å trene. Nettet, internett altså, er jo stappfull av tips om hvordan man kan trene på ferie. Redningsvest som boksepute, ungen som kettlebell, bikkja som medisinball og bestemor som vektstang. Det er også tips om å gå utfallgange til stranda og ta spensthopp når man venter på maten. Det hele høres ut som en bok av Roald Dahl. Og i bøkene hans er stort sett alle klin gærne. 

Tipsene er mange og for meg, alle like lite fristende. Det må da være lov å ha skikkelig ferie! Det er nettopp det jeg konkluderer med og starter dagen med en veldig klumsete croissant. Den klarte nemlig å falle oppi en boks med Nutella! Det er jo fint med litt energi når man tross alt skal ligge på en solseng og lese hele dagen. Så jeg vasker den (med kjeften) og setter kursen mot stranda, uten utfall.

Er det ferie, så er det faen meg ferie.

IMG_6391

IMG_6366

Jeg leste Agnes Ravatn sin Fugletribunalet tidligere i sommer og liker godt måten hun skriver på. Hun har gode mennskelige observasjoner og er deilig tørrvittig. Så nå fulgte jeg opp med boka Veke 53, som sto til forventningene.

Nå står boka “Boken om San Michele” av Axel Munthe for tur. En bok som utspiller seg på Capri!

IMG_6393

IMG_6365

Det er ikke så mye sandstrender på Capri, noe som egentlig passer meg meget godt. Er mester til å få med meg sand hjem, gjemt i de fleste kroppsåpninger. 

IMG_6254

Etter noen timer i sola er det lunsj som skal ned på høykant, gjerne akkompagnert av den tradisjonelle Italienske drinken Aperol Spritz. Lunsjen må inneholde ferskt brød, god olivenolje, skinker og oster!

IMG_6392

IMG_6281 IMG_6349

IMG_6297

Måltidene er for meg høydepunktene på ferie, og etter lunsj er det jo ikke SÅ lenge til middag! På kvelden forsvinner mye av turistene som er på Capri på dagsbesøk, så da gjelder det å stikke hjem og kle seg opp så man ser mye rikere ut enn man er, og komme seg ut og jakte på den perfekte pastaretten!

IMG_6255

IMG_6288

IMG_6289

Og ifølge meg, finnes det ingenting som er så godt som hjemmelaget Ravioli.

Altså, italienerne fortjener å bli bura inne for å ha funnet opp noe så kriminelt godt som Ravioli. Myk pasta med ostefyll, dynket i en pikant tomatsaus laget av søte, lokale cherrytomater… De greiene gjør meg myk i hjertet og grisk i blikket. Jeg gir meg ikke før hver minste lille pute har funnet veien via kjeften min og må stort sett rulle hjem. Når jeg dør skal jeg svøpes i pasta og kokes. Jeg skal rett og slett begraves som verdens første menneskeravioli. 

I disse putene her var de så frekke at de hadde puttet ricotta og valnøtter inni! Jeg holdte på å ringe CIA. For sånt kan ikke gå ustraffet hen.

IMG_6291

Mitt hjerte blør for dere på lavkarbo når jeg er i Italia.

IMG_6362

Men spisefesten stopper ikke der! Italiensk is må jo også trykkes ned. Vi har våre isvaner. Jeg liker syrlig sorbet, helst sitron, og Thomas velger alltid sjokolade. Og da mener jeg ALLTID. Gir du den mannen noe som kan inneholde spor av sjokolade, er det borte på et halvt sekund. Noen ganger er jeg redd han skal bytte meg bort mot en koffert sjokolade. Han hadde seriøst vurdert det.

IMG_6287 IMG_6364

Smykkekolleksjonen min er med på ferie og jeg elsker å tre ringene på en lenke og bruke de som smykke. De små øreringene bruker jeg stort sett hele tiden, når jeg sover, bader og spiser. For det er jo det jeg strengt talt gjør hele tiden.

HER kan du se og kjøpe hele kolleksjonen! 

IMG_6359 IMG_6294

Da setter vi snutene mot Praiano, en liten by på Amalfikysten. Vil du være med, følg meg på snap, jennyskavlancom.

Arrivederci!

Andre artikler

Tidenes kostymesalg.

Den Norske Opera & Ballett selger unna tusenvis av kostymer, og jeg fikk ta en sniktitt!

Brosjesjåfør

Jeg kjører en haug gamle brosjer på kåpen for å glæmme den opp.

Drømmekåpene

Enkle grep for å freshe opp gamle kåper og alle mine vintagefavoritter som kan bli dine!