Filmer

Last inn flere filmer
24 November 2014

Mine vintagefavoritter!

Du spotter et jakkeerme i kaoset av andre jakker. Alle er forskjellige, alle er unike. Det bruser i kroppen i det du nærmer deg plagget. Du krysser fingerene for at det er den jakken du tror. Du tar plagget ut av mylderet av gamle klær og får det bekreftet. Det var en sånn jakke du hadde drømt om, og DU fant den, du vant!

07_Jenny Skavlan

Spenningen rundt å lete etter vintageskatter er noe av det morsomste jeg vet om. Skattejakten blir så intens når man vet at det finnes bare ett av hvert plagg. Finnern er vinnern. Og det produseres jo ikke mer klær fra 40tallet eller 50 tallet, så man må kjempe om de klærene som allerede er der.

Jeg kan drømme meg bort på etsy.com eller den fantastiske antiquedress.com, hvor du også kan kjøpe plagg som har tilhørt store stjerner, som bootsa til Cher! Jeg kan sitte for megselv å juble høyt av begeistring for en blomstrete, struttende drøm fra 30tallet, eller et par Chanel boots fra 90tallet. Men det skal sies at jeg er hovedsaklig en kikker. Jeg vil helst ta og føle på plaggene jeg skal kjøpe. Så på en hver storbyferie jeg er på, gjør jeg mye research på hvor de beste vintagebutikkene er, og har vintagebutikker og markeder som en obligatorisk del av ferien.

Her er et lite utvalg av mine favoritter.

Denne dobbeltspennte blazeren i frynsete glitterstoff med store gullknapper fra Fretex er et lite stykke 80tallet. Men ikke sånn 80tallet med bolebukser, skrumpestrikk og walkman. Her snakker vi 80tallets power suit møter Åse Kleveland.

03_Jenny Skavlan

Denne toppen har jeg laget av en ekstremt mønstrete overdel fra 60tallet, kjøpt på Fretex.  Jeg forelsket meg i perledetaljene på ermene og i halsen. Men disse detaljene sammen med mønsteret i stoffet ble rett og slett for mye av det gode. Så jeg tok av detaljene, konstruerte en ny overdel med den gamle overdelen som mønster, og satte på perledetaljene igjen.

09_Jenny Skavlan

Under Grand Prix for to år siden, brukte jeg denne redesignede 80talls brudekjolen fra Fretex. Sammen med de fantastiske sydamene på NRK gjorde vi den mindre, kortere og konstruerte en ny og høy hals med de blondene som var til overs etter at vi hadde fjernet lengde i skjørtet.

01_Jenny Skavlan COVER

Denne perlebroderte, mintgrønne vintagekjolen har jeg kjøpt på etsy.com. Jeg elsker fargen og de tynne stroppene. En av mange ting som er så fint  med vintage er at materialene som oftest er så mye bedre. Som at denne kjolen er dekket av glass, og ikke plastperler.

04_Jenny Skavlan

En annen aftenkjolefavoritt er denne Guccci kjolen designet av Tom Ford, han var designer for motehuset fra 1994 til 2004. Jeg har fått kjolen fra en butikk i Oslo som heter Kamikaze. De fant den på lageret og tenkte at den kunne jeg gjøre noe med. Og det hadde de jommen meg rett i. Bare å sende flere Gucci kjoler denne veien!

02_Jenny-Skavlan_sfw

Foto: Ronny Manuel Danielsen/ Volume Magazine

Had dere noen gode tips for å handle vintage på nett?

-Jenny

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!