Filmer

Last inn flere filmer

Jennys Phulekalender - èn kjole, 24 dager. Hvorfor det?!

  1. Jula handler veldig mye om å ønske seg og kjøpe nye klær og ting.
  2. En gjennomsnittlig normann kjøper seg 16,5 kg nye klær hver år.
  3. Man kan få mye ut av de klærne man har bare man er litt kreativ. Det letteste er bare å kjøpe noe nytt hvis man har en fiktiv kleskrise – og lett kan jo ofte bli kjedelig.
  4. Jeg liker unntakstilstander, når man må tenke kreativt med begrensede midler. Jeg liker å lage middag med de varene jeg allerede har i skapet. Å kaste sammen to bokser med tomater,  noen chorizopølser, koke no pasta fra bakerst i skapet og vips – en ny pastarett. Jeg skal forhåpentligvis ikke bruke spansk pølse i dette prosjektet, men aldri si aldri…

Jeg har ingen garanti for at jeg kommer til å se råstilig ut i 24 dager, men jeg gir det et forsøk.

Spilleregler:

  • Jeg kan sy om kjolen. Saks, nål og tråd er mine hemmelige våpen.
  • Plagget skal styles med klær og tilbehør jeg har fra før, men jeg har lov til å låne av venner.

Hvorfor Phule:

Kjolen jeg bruker er fra AoEjscom_aoe-phule og er oppkalt etter dama som startet den første jenteskolen i India i 1848, Savitribai Phule. AoE er et klesmerke som ønsker å endre klesbransjen, en av verdens skittneste bransjer til en grønn industri med bruk av samarbeid og kunnskap som nøkkelen for en bedre verden. Med troen på at estetikk og etikk kan gå hånd i hånd. Kjolen jeg er laget av Tencel – som kommer fra Equalyptustreet. Tencel er miljøvennelig i forhold til bomull ettersom det trenger bare 1/5 av plassen til å vokse og bruker mye mindre vann enn konvensjonell bomullsydyrking samt at det vokser raskere. Kjolen er farget med GOTS sertifiserte fargestoffer. Designet av Linn Sannes Brevik og Charlotte Fische og produsert i Bangalore, India.

Bli med du også!

Vis hvordan du styler ett plagg på forskjellige måter, bruk #phulekalender på Instagram (se bilder nederest på siden). Jeg skal trekke vinnerene av to Canon-kameraer, plagg fra AoE og masse annet spennende før jul, så følg med!