Filmer

Last inn flere filmer
06 Januar 2017

Shoppestopp

in the name of love.

Processed with VSCO with c2 preset

Jeg har prøvd meg på nyttårsforsetter før. En gang på barneskolen hadde jeg som ambisjon å slutte å tisse i dusjen. Tror det funka sånn halvveis. Kan med andre ord fortsatt falle for fristelsen.

I år vil jeg ha et konkret nyttårsforsett. Noe som kan faktisk kan måles, kontrolleres og som jeg og miljøet har godt av.

Så- jeg skal ikke handle noe nytt av klær, sko og tilbehør i på seks måneder i første omgang.

Vi snakker shoppestopp, eller shoppedetox 2017 og jeg vil at du skal joine meg.

Shoppestopp med Tise!

siste

Vi har rett og slett laget en shoppestopp- funksjon inne i Tise-appen. Et verktøy som gjør det lettere og morsommere å gjennomføre. Der kan du velge hvor lenge du skal ha shoppestopp så vil du få motivasjon, tips og triks underveis. Du vil også ha full kontroll på hvor mye penger, CO2, kjemikaler og vann du har spart. Du kan selv velge om det er lov til å handle brukt eller ikke.

faktaboks

La oss hjelpe hverandre.

Det er jo SÅ mye morsommere å gjøre det sammen med andre, så kan vi motivere hverandre når vårkjolene begynner å strømme inn i butikkene og abstinensene melder seg. Vi kan ha syversked og byttekvelder.

Vi har laget et facebookgruppe hvor vi kan dele erfaringer, bekjennelser og arrangere byttekvelder. Den finner du HER!

Shoppe-detox

Dette er ikke første gangen for meg (som brura sa), i 2013 hadde jeg en shoppestopp hvor jeg ikke fikk handle NOEN ting i et halvt år, så i år er det definitivt lettere. Jeg ble en mye mer fornuftig shopper etter forrige runde. Jeg følte det som en real runde detox fra shoppejaget. Det var befriende, godt for lommeboka og fint å bevise for seg selv at man klarer seg fint uten nye ting hele tiden. Så blir man kjent med garderoben sin igjen. En mulighet til å børste støv av gamle slagere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Mitt indre shoppemonster

Jeg har en klin gæren shopper i meg som viser sitt sanne jeg fra tid til annen. Og denne gærningen må temmes med jevne mellomrom. Nå føler jeg det er på tide med en ny detox for å temme beistet.

Jeg har det rett og slett latent i meg og miste den litt og ende opp med masse greier jeg fint hadde klart meg uten. Vi er jo omringet av kjedebutikker og klær så billige at shopping er noe man gjør for å bedrive tid, plukke med seg en partyantrekk på vei hjem fra jobb på Fredag, det koster jo halvparten av hva man skal bruke på alkohol den kvelden uansett…

Jeg har definitivt en stor lidenskap for klær og jeg blir smårusa av å komme inn i butikker hvor klærne på stativene roper navnet mitt. Men jeg er ikke så opptatt av at det skal være så forbanna nytt og trendy. Det handler jo mye om hvordan man komponerer et antrekk, og jeg liker at det er litt vanskelig, eller kanskje ikke vanskelig, men når alt er svindyrt og etter en oppskrift fra moteblogger og blader blir det så lett og kjedelig synes jeg.

Så det å være kreativ og sette sammen antrekk med de midlene man har eller de brukte tingene man får tak i- det synes jeg er morsommere. Jeg blir mer kreativ når jeg har litt begrensinger og det er litt unntakstilstand.

Kom i gang!

Om du kaster deg på shoppestopp er det lurt å starte med å rydde i skapet. Rens det som må renses, stryk det som må strykes. Sy i knapper som har falt av og sørg for at du har en velfungerende garderobe. Prøv på klær du ikke har prøvd på en stund, det er som oftest en god grunn til at du har det i skapet- gjenoppdag den grunnen.

Og så er det bare å henge på på Facebook-gruppen vi i Tise har laget for alle som joiner shoppestopp. Der skal vi arrangere byttekvelder og vi kan inspirere og motivere hverandre.

For å skru på shoppestopp går du inn på tannhjulet på Tise-profilen din. Deretter finner du oversikten over hvordan det går under det lille bladet på profilen din.

Dette handler ikke om å stoppe et vanlig og fornuftig forbruk, det handler om å stoppe et unødvendig overforbruk.
Er du med?

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!

Enarmet banditt

Med en liten dose kleptomani, en god saks og en gammel skjorte, har du deg en ny topp.