Filmer

Last inn flere filmer
09 Januar 2016

Skattejakt i Sør Afrika

Bli med meg på vintageshopping i den kuleste byen jeg har opplevd!

IMG_0030

Jeg tilbrakte jul og nyttår med de aller beste jeg vet, Thomas og nærmeste familie i Cape Town, Sør Afrika. Og en finere, morsommere og mer variert ferie har jeg aldri før vært på. Sør Afrika leverer varene på alle plan. For oss nordmenn som stolt går rundt med konklusjonen om at INGEN land kan slå våre lyseblå fjorder og glitrende fjell, kan det by på en liten utfordring. Fordi landskapet og naturen puster fjordene våre tungt i nakken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Men svimlende fjellurer, neshorn og alt dette andre skal jeg komme tilbake til senere med en real reiseguide. For nå skal det handle om min favorittaktivitet, vintageshopping. Og Cape Town leverer sannelig der også. Jeg vil faktisk våge å påstå at det var en av de morsomste handleturene jeg har hatt. God kvalitet, fantastiske butikker og lave priser.

Cape Town er som de fleste andre storbyer, variert. Du har finansdistrikt, områder man ikke skal bevege seg som turist og områder som vi Oslofolk er så glade i å omtale som “Det er liksom Cape Towns Grünerløkka” Ifølge oss har alle byer “sitt Grünerløkka” selv hvor navlete det høres ut, betyr det et område med små vintagebutikker, et par sykkelverksteder kombinert med kaffebar og andre virksomheter som ikke tilhører større kjeder. Og det var selvfølgelig her vintageshoppingen gikk ned.

Long street går over til Kloof street – og i disse gatene skjer magien. La meg presentere mine tre favorittbutikker:

GLITTERATI

Long Street 127

IMG_0253

Glitterati ligger i Antique Arcade som er et lite senter kun med antikk- og vintagebutikker. Der finner du butikker med vintage rolex-klokker, designervesker, møbler og Glitterati som er spekket med kjoler, smykker og annet digg.

IMG_0247 IMG_0251

Jeg kjøpte med meg noen godsaker du kan se nederst i innlegget. 

 

SECOND TIME AROUND

Long Street 196

IMG_0254

Denne butikken er oversiktig, det er litt færre plagg og lettere og finne frem enn på Glitterati. Interiøret er gjennomført og insprerende. Hun som driver butikken er en skikkelig entusiast og deler historier rundt nesten alle plaggene i butikken.

IMG_0266 IMG_0263 IMG_0261 IMG_0260

Jeg kom over denne Diesel-buksen som jeg hadde maken til som 15 åring. Da var den favorittbuksa og jeg slitte den fullstendig ut. Så jeg kjøpte den på nytt og gleder meg til en ny runde med denne hippiefesten av en slengbukse.

IMG_0264

AFRAID OF MICE

Long Street 86

“The clothes you wish your mother had kept for you.”

IMG_0244

Slagordet til denne butikken beskriver virkelig utvalget. Nøye utvalgte designerplagg til veldig gode priser.

IMG_0242

Mine kupp

På Afraid Of Mice kjøpte jeg min nye favorittkjole, en skråkuttet kjole i silkefløyel fra Ralph Lauren. Den kostet rundt 1500 kroner, er tidløs og i fantastisk kvalitet. Jeg spår at den kommer til å være med meg i mange, mange år.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En gullgenser med kabelstrikk fant også veien hjem med meg til Norge. En morsom og festfin vri på en klassisk genser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Den kan styles med jeans for en litt glamorøs hverdagslook eller med skjørt og heler som en litt mer avslappet festlook.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På Glitterati kjøpte jeg en Chanel-inspirert kjole i 100% silke, en kinesisk silkebluse og en gullbrosje. Jeg har lenge ønsket meg en brosje til å bruke på enkle skjorter eller på en blazer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne oransje blusen kan brukes på utrolig mange forskjellige måter. Og i morgen skal jeg vise dere dem. 

Så, vi sees i morgen da. God lørdag!

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!