Filmer

Last inn flere filmer
03 November 2015

Stoff med god samvittighet

Hjelp miljøet og se kick-ass ut samtidig!

04_Jenny Skavlan

Vintagekjole fra etsy.com

Jeg har alltid elsket hva stoffer gjør med meg. Siden jeg var liten har jeg blitt trukket mot stoffer av alle slag.

Og da snakker jeg selvsagt om tekstiler.

Jeg er ikke nødvendigvis så opptatt av MOTE, hva som er hot og hva som er not. Jeg bare elsker estetikken og følelsen tekstiler skaper. Om det er en drapert fløyelskjole eller florlette vintage bluser, jeg får ikke nok.

01_Jenny Skavlan COVER

Redesignet brudekjole fra Fretex.

Men det som er så synd når man er så glad i klær og har lyst til å ta vare på miljøet samtidig, er at klesshopping stort sett ikke hjelper jordkloden vår på noen som helst måte.

Det har aldri vært så mye klesbutikker og nettbutikker som det er nå og vi har aldri kastet så mye klær som vi gjør nå. Det er linker til klær du kan kjøpe i nesten alle moteblogger og det dukker opp en ny billigkjede på hvert gatehjørne med tonnevis av kinaimporterte klær som strømmer inn hver sesong. Det er nesten umulig å unngå å fylle opp garderoben i rekordfart.

Men! Det finnes håp. Du kan selvsagt kjøpe brukt, raide loftet til bestemor eller sy om de klærne du har. Eller du kan teste shoppestopp for å bremse ned på shoppinga. Jeg hadde et halvt års shoppestopp for noen år siden.

Les hvordan det gikk med min shoppestopp HER.

Det har også blomstret opp noen fantastiske merker med etisk og miljøvennlig produksjon, så vell som design og estetikk i fokus.

Sa da kan alle klesfanatikere shoppe med god samvittighet!

Her er en liten oversikt over mine favorittmerker som du kan shoppe fra med meget god samvittighet. 

 

REFORMATION

“From our heat-reflecting roof and use of renewable energy, to the recycled hangers in our stores and 100% recycled packaging for every order shipped, sustainability is core to our business at every level.” – Reformation

Det er bare å bøye seg i støvetfor gjengen som har satt i gang en hel reformasjon i forhold til miljøvennlige og etisk forsvarlige klær som ser helt fantastiske ut. De syr opp klærne i deres bærekraftige systudio i Los Angeles. Stoffene de bruker er enten økologiske og Fair Trade, eller så har de brukt stoffene fra vintageklær. De har en enorm påvirkningskraft, masse følgere og noen av verdens råeste damer sverger til merket.

 

Skjermbilde-2015-11-02-kl.-17.57

IMG_0187

Sjekk ut siden deres HER! 

 

ZADY

“You know the feeling.
Staring at an overflowing closet, with a never-ending sense of having nothing to wear. Clothing with seams coming apart after only a few turns in the wash.” – Zady
Zady ville gjøre noe med dette og de produserer lokalt med økologiske og bærekraftige materialer. Plaggene er tidløse med høy kvalitet.
Jeg ELSKER den androgyne, skarpe stilen deres.
Zady

Besøk nettbutikken deres her! 

 

JUST FASHION

“Changing a whole industry is complicated, buying a better product isn`t”  – Just fashion

Just Fashion er en norsk nettside! Her har de samlet mange miljøvennlige og positive merker på ett sted! Du finner heller ikke pels eller andre materialer som dyr har måttet lide for å produsere. Også er det fantastisk design i tillegg. Det skal ikke gå utover stilen at man tenker på dyr, mennesker eller miljøet når man handler klær.

Det bare å gi Just Fashion en stor applaus!

Justfashion

Besøk justfashion.no HER, og shop til you drop! 

 

PELECHECOCO

“We don‘t believe you should have to limit yourself to be sustainable, there are so many precious pieces of clothing thrown away every year and it is not only a shame to waste all of these, but also very bad for the environment, we should look after the things we have and reuse as many of our resources as possible.” – Pelechecoco

Pelechecoco er et dask merke som fokuserer på resirkulert skinn. Alle plaggene er unike og sydd opp av gamle skinnplagg.

PB012363_Fotor

Denne skinnjakken kjøpte jeg på Roskildefestivalen i sommer. Pelechcoco hadde en liten butikk der og jeg falt fullstendig for konseptet. Skinnklær laget av gamle skinnplagg. Denne jakken er laget av masse gamle skinnjakker og skinner er mykt, spennende og ingen av jakkene er like.

PB012372_Fotor PB012365_Fotor

Jeg har også kjøpt denne skinnsnekkershortsen fra Pelechecoco!

_DSC5663

Sjekk ut nettbutikken deres HER! 

 

Har du noen gode tips til kule merker med bærekraft og god etikk i fokus?

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!