Filmer

Last inn flere filmer

Dreisen på denimdrakten.

Tid:

20 - 40min

Nivå:

Lett

Plagg:

drakt kjole Skjørt topp

Antall steg:

4 steg

Du trenger:

Knappenåler, symaskin, saks

Tips

Stryk plagget etter du har sydd det om, da buler ikke stoffet inn i sømmene.

Sett nåler før du syr og prøv deg frem til du er fornøyd.

Ikke klipp av stoffrester før du har prøvd plagget og endringene. Du kan alltids sprette opp sømmen og prøve på nytt om du ikke er fornøyd.

Sy med stretchsøm eller smal sikksakksøm om du syr i stretchstoffer.

Etter at du har klippet av der du har sydd, sy sikksakk der du har klippet så ikke stoffet rakner. Jeg har ikke gjort det på denne oppskriften, fordi stoffet rakner ikke.

En funky denimdrakt fra Antikkvarehuset i Oslo fanget min oppmerksomhet denne våren. Den passer perfekt inn i trendbildet, men var litt stor og lang. Her kan du lære hvordan jeg enkelt syr inn og opp klær!

IMG_0877Bli med da jeg kjøpte drakten HER!

Slik gjør du det!

Steg 1:

Først tar jeg på meg plagget på vranga, og setter nåler der det allerede er sømmer. Nålene setter jeg litt tettere på kroppen, så jeg flytter sømmen innover. Jeg setter nåler til plagget sitter som det skal.

Steg 2:

Deretter syr jeg der jeg har satt nåler. Det er lurt å tegne opp med kritt der nålene er festet, så kan du ta vekk nålene- da risikerer du ikke å sy over de og brekke symaskinnålen. Etter jeg har sydd en søm, stryker jeg plagget på framsiden, så ikke stoffet buler inn i sømmen.

Steg 3:

Når jeg skal legge opp et skjørt klipper jeg først av overflødig lengde, men jeg lar det være en 5cm igjen. Deretter legger jeg opp til den lengden jeg ønsker med knappenåler.

Steg 4:

Enten legger jeg opp med håndsøm, små sting som ikke synes på framsiden, eller så bruker jeg teip! Flicelinteip er som en dobbeltsidig teip som smelter og blir til tekstillim når du stryker. Den tåler 40 graders vask og du får kjøpt det i sybutikker og på Ikea. Kjapt og enkelt!

Andre syom artkler

Mini mini skjørt.

Her er den enkleste oppskriften min til nå! Lag barneskjørt av de gamle klærne dine!

Vrengbar barnekjole!

Om puddingen søler (til en forandring) har du i vert fall ETT forsøk til på et rent antrekk når kjolen er vrengbar!

Lag sommerlig topp av en gammel gubbeskjorte!

laken+skjorte=love

Her kommer en superlett oppskrift på hvordan man kan transformere den klassiske hvite skjorta med et hvitt laken.