Filmer

Last inn flere filmer

Fra stjålet skjorte til sommerkjole

Tid:

40 - 60min

Nivå:

Litt krevende

Plagg:

kjole Skjorte

Antall steg:

9 steg

Du trenger:

Ekstra stoff, helst samme farge og kvalitet som skjorten, saks, linjal/målebånd, knappenåler og symaskin.

Altså, HVOR mange enkle hvite herreskjorter finnes det ikke der ute? Jeg synes det er på tide å se på hvordan man kan gjøre om noen av de skjortene som bare henger ubrukte i utallige klesskap. Og er det ett plagg du kan stjele fra fattern/typen/brodern eller en kompis uten at de merker det, må det jo være en enkel, hvit skjorte! Jeg stjal en fra favorittdingsen, også kjent som Thomas, og med litt ekstra stoff, gjorde den til en sommerkjole!

FullSizeRender_syom FullSizeRender_helkjole

Slik gjør du det!

Steg 1:

De første du må gjøre er å leke spøkelse når du først har så mye hvitt stoff, og så må du klippe ut skjørtekanten. Min skjørtekant er ca 15 cm bred, men siden den skal ligge dobbelt klipper jeg ut en remse som er i overkant av 30 cm, så jeg har litt å gå på, og 3meter langt. Mitt stoff var 3 meter bredt, så jeg slapp å sy sammen biter som du må gjøre om du ikke har et langt nok stykke stoff.

Steg 2:

Legg skjørtekanten dobbelt og stryk den. Sy deretter sikksakksøm så den avklippede enden ikke rakner, og bitene holder seg sammen.

Steg 3:

Legg skjørtekanten inntil kanten nederst på skjorten, lag små legg med knappenåler, eller lag leggene etterhver som du syr stykket fast i skjorten. Husk å sjekke at du har lagt det riktig så sømmen kommer på baksiden.

Steg 4:

Sy kanten fast langs hele skjorten og sy sammen endene.

Steg 5:

For å lage knytebånd i sidene på kjolen trenger du to like lange bånd som skal brettes i to, så klipp de ut dobbelt av bredden du vil ha.

Steg 6:

Brett båndene i to og sy de igjen. Sy også igjen enden på båndet. Den andre enden må være åpen så du kan vrenge ut båndet. Deretter må du stryke båndet så det ikke buler innover i sømmene.

Steg 7:

Ta på deg skjorten og marker hvor du går inn i livet, det er der båndene skal festes i siden. Når du har funnet punktet på begge sider (husk at du kan finne det på den ene siden og bare kopiere over på endre siden), sprett opp sømmene like mye som båndet er bredt.

Steg 8:

Plasser båndene inn i sprekkene på hver side og sy igjen herligheten.

Steg 9:

Klipp av ermene. Ikke klipp innenfor sømmen- klipp utenfor, på selve ermet.

Andre syom artkler

Mini mini skjørt.

Her er den enkleste oppskriften min til nå! Lag barneskjørt av de gamle klærne dine!

Vrengbar barnekjole!

Om puddingen søler (til en forandring) har du i vert fall ETT forsøk til på et rent antrekk når kjolen er vrengbar!

Lag sommerlig topp av en gammel gubbeskjorte!

laken+skjorte=love

Her kommer en superlett oppskrift på hvordan man kan transformere den klassiske hvite skjorta med et hvitt laken.