Filmer

Last inn flere filmer
22 August 2016

Tidenes kostymesalg.

Den Norske Opera & Ballett selger unna tusenvis av kostymer, og jeg fikk ta en sniktitt!

IMG_4349

Tips! Når man tar antrekksbilde er det viktig å se ut som at man er i farta!

Som den kultiverte vestkantjenta jeg er har jeg ved flere anledninger surret meg inn i den fantastiske salen i Operaen. Jeg har tatt på meg drakt, funnet frem gamle silketørkler, fjonget meg opp og tatt det obligatoriske lille glasset med rødt før det hele starter. Jeg liker hele opplegget, stemninga, bygget, sceneteppet og mumlingen før teppet går opp. Men så glemmer jeg for hver gang at jeg blir veldig trøtt av opera. Nå kan det være jeg er treigere enn folk flest, men jeg sliter litt med å følge med på handlingen. Men det som holder øya mine oppe i time eter time er kostymene. Jeg er jo tungt arvelig belastet fra min mor som er kostymedesigner og tekstilkunstner, men jeg blir hoppende glad hver gang en ny karakter dukker opp på scenen. Fordi måten kostymeavdelingen i Operaen briljerer med håndverket sitt er bare å ta av deg hatt, bukse og truse for. De drar den langt og lengre enn langt, de er vågale i farger, form og lager til og med kostymer med humor. Ja. Jeg kan le høyt av et kostyme.

Apropos å le høyt, så er det noe mange har gjort av meg og søsknene mine på karneval. For, som nevnt tidligere så er vår kjære mor kostymedesigner, og det gikk hardt utover oss når vi skulle på karneval. Mens de andre var indianer eller prinsesse var vi melkekartong, hallo-mann eller store insekter.

IMG_0309

Verdens kuleste kostymesalg

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon. De skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstneriske kvalitet, og kostymene er intet unntak. For første gang på ti år skal de selge unna rundt to tusen kostymer i alle prisklasser og sjangre. Jeg fikk ta en sniktitt på noe av det som skal selges og testet om man kan bruke kostymene til de to viktigste tingene i livet; nemlig å ta antrekksbilde på operataket – som er det mest poppulæret stedet å ta antrekksbilde for Norske bloggere, og å kjøpe seg en trendy Juice.

Se hvordan det gikk her:

Auksjon på Blomqvist

Lørdag 27. August fra klokken 9.00 er selve salget i foajeen på Operaen. Men de råeste go`bitene selges allerede nå på Blomqvist sin nettauksjon. Så for alle dere som ikke bor i Oslo eller som virkelig vil ha et praktfullt kostyme så må dere sjekke ut nettauksjonen HER! 

 

Mine favoritter

Drømmebunad

IMG_01712

Da jeg var liten danset jeg folkedans på folkemuseet på Bygdøy (Nei, jeg var ikke den råeste i klassen) og siden det har jeg drømt om en setestalsbunad. Denne er sydd opp av en ekte bunadmaker til en forestilling i operaen. Så formen er klassisk, men fargene er lysere og helt vidunderlige spør du meg.

Du kan by på den HER.

OMG!

IMG_02632

Det var det jeg sa høyt til meg selv da jeg så dette kostymet. Det er rett og slett kostymet til rollen Carmen fra stykket med samme navn.

By på det HER.

Brukbart

IMG_00742

Et kostyme du faktisk kan bruke når det ikke er kostymefest. En hvit, lekker silkekjole inspirert av Alexander McQueen.

Legg inn bud på herligheten HER.

Bff´s

IMG_01122

Denne elleville silkedrømmen ligger det utrolig mange timer bak. Det er fantastisk håndarbeid og det beste av alt – det er to stykker. Så du og bestevenninna di kan gå bananas når det kommer til matchende antrekk.

HER kan dere by på verdens kuleste matchende antrekk. 

God auksjon!  Sees i budrunden eller på Operaen?

*Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Blomqvist og Operaen.

Andre artikler

Brosjesjåfør

Jeg kjører en haug gamle brosjer på kåpen for å glæmme den opp.

Veskebalanse

Kjøp fantastiske designvesker til inntekt for Kreftforeningen!

Drømmekåpene

Enkle grep for å freshe opp gamle kåper og alle mine vintagefavoritter som kan bli dine!