Filmer

Last inn flere filmer
13 Desember 2015

Veskebalanse

Kjøp fantastiske designvesker til inntekt for Kreftforeningen!

_DSC7526

Jeg vil ikke si at jeg er et utpreget luksusdyr når det kommer til klær og tilbehør. Det går i fretex, H&M, nytt, arvet og eldgammalt om hverandre. Og i utgangspunktet er jeg ikke så opptatt av merker. Men jeg legger heller ikke skjul på at jeg blir litt yr i kroppen av et vintage YSL silkeskjerf eller en limitet edition Louis Vuitton veske med fløyelsblomster. Men jeg må ha en veldig god grunn for å kunne investere i noe sånt.

Og nå har jeg funnet en så god grunn.

For nå har auksjonshuset Blomqvist en stor fashion-auksjon og mange av objektene i auksjonen selges til inntekt for kreftforeningen. Det er nemlig slik at en kvinne som gikk bort tidligere i år har donert hele boet sitt til kreftforeningen. Og det er Blomqvist som har tatt på seg jobben å selge vesker, sko og tilbehør.

Det er rett og slett fantastiske objekter til inntekt for en utrolig viktig sak.

Blomqvist er det eldste auksjonshuset i Norge, etablert i 1870. De har i alle disse årene solgt kunst og gjenstander. De har spesialister innen de forskjellige varegruppene. Så de kan garantere at varen er ekte og at oppgjøret går riktig for seg både for kjøper og selger.

Også er det nok en mulighet for å støtte hele gjenbrukskonseptet.

_DSC7619

Erre herre er party?

Så, en gla´nyhet for alle veske og vintage-fanatikerene der ute; Blomqvist har en spennende ambisjon om å være hele Norges auksjonshus, også på fashion!

 

Priser

Som en tommelfingerregel ligger verdivurderingen ofte på halvparten eller til og med en tredjedel av nypris i butikk eller galleri. Er det sjeldne samleobjekter vil markedet svare hva det er villig til å betale.

Hvordan by?

Får å kunne by må man registre seg som budgiver. Det kan være lurt å bestemme seg på forhånd hvor høyt en vil gå. Det går an å legge inn et maks-bud, som byr for deg automatisk, ingen ser hva ditt maks-bud er, så hvis ingen byr over deg, får du den for det laveste budet uansett! Les nøye på objektets merknader, slik at du ikke får noen overraskelser. Registrer deg i tide – det er frustrerende å ikke få det tekniske til å fungere i siste øyeblikk.

Selge selv?

Hvis man er interessert i å selge sine egne ting på auksjon, kan man enten komme til Blomqvist sine lokaler eller få en verdivurdering på deres online-vurdering HER.

Blomqvist har hovedsakelig konsentrert seg om vesker og accessoirer i det høyere prissjiktet, men de riktig gode vintage-skattene når det gjelder klær er alltid interessant.

 

Jeg har plukket ut mine favoritter fra auksjonen hvor overskuddet går direkte til Kreftforeningen.

 

GUL MULBERRY

Denne gule lille rakkeren er jo egentlig en klassiker, men litt mer spenstig når skinnet er gult. Også er den ikke så stor at den dominerer et antrekk, den lager bare litt party.

_DSC7442

_DSC8050 _DSC8016

Her kan du by på denne gule herligheten

 

YSL SKJERF

Yves Saint Lauren stikker ikke bare av med prisen for det mest elegante navnet og logoen. De er rimelig rå på mønster og print også. Dette silkeskjerfet er det litt størrelse på, så man kan bruke det som et skjerf eller bare knyte det på vesken.

_DSC7513 _DSC7915 _DSC7885

Her kan du by på YSL-skjerfet

 

LOUIS VUITTON

Jeg eier ingenting fra Louis Vuitton. Foreløpig. Jeg regner med at den samlingen vesker jeg kjøpte på marked i Bangkok ikke telles.

Men når du slenger fløyels og paljettblomster på toppen av en klassisk LV veske, da begynner jeg også å tenke litt som Norges største LV-tilhenger – Rikingen. Denne vesken er rett og slett så fin atte hjælp.

_DSC7438  _DSC7779 _DSC8254

_DSC8281

Her kan du by på denne LV-drømmen

 

MULBERRY Cut Out Flower Tote

Denne vesken har en fin balanse mellom den stramme, enkle og rette formen og de søte blomstene. Den er søt uten at man får hull i tenna. Også har den litt 60-talls preg, som jeg faller pladask for.

_DSC7860 _DSC7475 _DSC7802

Her kan du by på denne Mulberry-vesken

 

BURBERRY SAUESKINNSKÅPE

Jeg elsker krøller, enten det er på Dan Børge Akerø eller en kåpe fra Burberry. Du kan kjøpe sistnevnte på auksjonen. Om du er interessert i å kjøpe det førstnevnte må du kontakte NRK.

_DSC8153

_DSC8077

Her kan du by på krøllekåpen

 

LANVIN

Denne vesken synes jeg ikke er noe fin. Jeg liker ikke at den er så stram og klassisk og funker til absolutt alt. Det kan hende at jeg sier det fordi jeg skal by på den og håper på å ikke møte deg i en budrunde.

_DSC7490

_DSC8191 _DSC8112

_DSC8198

Her kan du (please ikke) by på Lanvin-vesken

 

BOTTEGA VENETA

Denne feiende flotte flettevesken oser av god kvalitet. Den er en “Limited edition” i ypperlig stand som gjør at det kribler litt i magen.

_DSC7450 _DSC7661_Cover

Her kan du by på Bottega Veneta-vesken

 

Foto: John Tøsse Kolvik/Simplenæss

Auksjonene avsluttes 17.desember og HER kan du se alle objektene i fashion-auksjonen.

 

Vi snakkas i budrunden!

*Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Blomqvist.

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!