Filmer

Last inn flere filmer
11 September 2014

Vinnere av syverksted!

Tidligere denne uka lanserte jeg en konkurranse på facebooksiden min hvor vinneren kan ta med seg en venn å komme på privat syversted. For å vinne måtte man skrive en liten tekst om hvorfor jeg skulle velge nettopp DEG, og det er på tide å kåre vinneren! (tenk å hete Kåre Vinneren a...)

Jeg sitter og syr så ofte jeg får tid, gjerne mange ganger i uka. Det er mange syentusiaster der ute, og når man sitter for seg selv og pønsker ut nye metoder, snitt og teknikker, da kan man også savne noen å sparre litt med. Eller bare noen å skravle litt med. Med andre ord gleder jeg meg enormt til å kunne ta med meg noen av dere og gjøre nettopp det. Lære hverandre ting, sparre, tulle og skravle om livet forøvrig.

Foto: Andreas Johannessen, Airtime productions

Foto: Andreas Johannessen, Airtime productions

Det har kommet inn mange hundre gode grunner på facebooksiden, og jeg er helt overveldet over hvor mange kreative sjeler der ute som deler min entusiasme for gamle klær, gjenbruk og søm! Å velge en vinner har vært utrolig vanskelig. Jeg vil ha med alle! Men det går nok ikke i denne omgang. Jeg leker med tanken om å arrangere syseminar en vakker dag, og da er selvfølgelig alle invitert.

Det er en sybølge i horisonten. En sygerilja utstyrt med knappenåler og målebånd. Her kommer vi!

_DSC6566

Foto: John Tøsse Kolvik

Untitled-61

Mitt syrom Foto: Jeton Kacaniku

Her er et lite utdrag av noen av de mange superinspirerende og morsomme grunnene:

Fordi jeg og vi har en alvorlig interesse for edgy trender og stilige kombinasjoner, men lite penger til å kjøpe nytt har vi allerede invistert en bok hver av deg, Sara har 1’en jeg 2’ern. Vi er blitt ganske gode til å syom det vi allerede har, smellt sammen to shorter til to nye, pimpa opp noen kjedelige kjoler med litt bling i ærmet, og siste prosjekt nå er å lage noen miniskjørt av mexikanske stoffer jeg fant sist jeg var ute å reise, men du kan trygt si vi kunne trengt flere tips om nål og tråd.”

“Den fantastiske “bonusdatteren” min har alltid vært opptatt av klær og mote og jeg vil gjerne nominere henne! Hun kjører sin egen, kule stil, bruker masse tid på å finne kupp i second hand butikker og i dette bruk-og-kast-samfunnet organiserer hun og venninne klessalg på Vestkanttorget for å finansiere nye bruktkjøp.”

Jeg kan stolt fortelle at min oldemor drev sitt eget firma ”utstyrsmagasinet” et postordremagasin på 50 tallet som ble ledende i sin bransje. 
Fra barndommen har jeg og mine søsken listet oss opp på det mørke loftet til mormor og lett etter skatter blant et mangfold av kjoler, sko, kåper og lignende. Med alderen har jeg sett verdien i alt det fine mormor har spart på, og har blant annet skapt nytt liv i mormors gamle symaskin, en stor ullkåpe og en badedrakt fra 60 tallet. “

Den følelsen når du går inn den smale døråpningen, nesten bortgjemt av alle tøystykkene og andre tidligere personlige eiendeler. Ingenting er som å gå inn i en second-hand. Du vet aldri hva som venter. Nei, det er ikke den minimalistiske rene lukten du kjenner ved foreksempel å gå inn i det hvite sveitserhuset i bogstadveien, og rabatter som følge av andres sminkerester må du se helt bortifra, men det er noe helt spesiellt med stemningen. Skattejakten. Noens søppelkasse er en annens skattekiste. Et oversett, nedstøvet plagg kan få nytt liv, og det er du som vil bære det frem.”

du er en stor inspirasjon for min beviste 17 år gamle datter. Hun synes det var kanon da du likte en av hennes prosjekter på instagram som hun hadde hentet ut fra boken din! Vi har nettopp rigget oss til i kjelleren med sybord og stoff og mønster i herlig kaos!”

 Her er det innført shoppestopp!! Så en oppklippet olabukse ligger i stua klar til å bli skjørt, men der stoppet det!! I nød av hjelp og inspirasjon, ja takk til invitasjon!!”

Selv er jeg 18 år og hybelboer, har liten økonomi til klær – og digger å syom brukte klær etter farmor, venninner eller fra fretex:D Jeg har blitt kjempeinspirert av bøkene dine, og det hadde vært ordentlig gøy å få lære mer, og få litt tips og idéer!”

Hodet mitt renner over av ideer og inspirasjon til design og nyskapning av klær, men jeg har et lite problem… Jeg har null peiling på hvor det skal klippes og hvor nålen skal tres…. “

Noen gutter har også meldt seg på…

Jeg har alltid interessert meg for mote. Jeg kan tegne og skisse ulike design. Da jeg var 13 ble jeg mobbet fordi jeg var glad i klær, i mote, i design. Faren min var heller ikke så positiv. Men nå er jeg eldre, og folk aksepterer meg! Jeg kan endelig få være den jeg er, og jeg vil lære å sy. Jeg vil lære hvordan jeg kan begynne å få skissene mine til live.”

“Frederik gjør ting han ikke kan”. Dette ville vært en av de tingene. Faktisk mistet jeg en knapp her om dagen. Måtte få hjelp til å sy den på. Krise. Slik kan ikke en moderne mann være. Jeg må kunne sy.”

Og noen skriver på rim….

Kjære Jenny! dette må vi fikse
og lære oss og sy og triske
Hvis vi får komme til ditt bord
lover vi og holde ord
Og gjøre nordens paris til en moteby.
Da skal vi redisigne og sy.”

Flere enn meg som føler seg som en gammel dame til tider…

Hei, vi er to 18-årige venninner som gjerne blir med på en sykveld med deg. Av og til tar vi oss selv i å sitte med hvert vårt strikketøy, tekopp og pledd over fanget, ikke altfor ulikt to 80 år gamle damer!”

Blir rørt jeg….<3

Etter at jeg fikk din første bok om omsøm, har jeg virkelig lært meg å bruke min kreative side på en helt annen måte. Jeg var på boklanseringen av din andre bok, “Sy om – igjen”, og det var virkelig en drøm i oppfyllelse. At jeg fikk være med på noe så stort, er jeg så glad for, det er et stort minne for livet. Å sy om klær har gitt med en enorm mestringsfølelse. Jeg har lært meg å bruke min kreative side på en annen måte, og dette kan hjelpe meg med å nå drømmene mine. Det høres kanskje ut som en klisjé, men den dagen på boklanseringen var den beste dagen i hele mitt liv. Du er et fantastisk forbilde, Jenny. Jeg er så takknemlig for at du har inspirert meg og utviklet meg på min kreative side.”

Som dere skjønner utifra alle de fine tekstene folk har skrevet, er ikke dette en lett jobb. MEN to jenter skal få fylle de ledige plassene rundt sybordet.

Og det er to unge damer som minner meg veldig om meg selv da jeg var på deres alder. Jeg og venninnen min Anine var litt som disse jentene. Vi boblet over av ideér og kom på skolen i det ene plagget, mer hjemmesydd enn det andre. Jeg kan se for meg at symaskinen durer og går i ett kjør hjemme hos disse superkreative og inspirerende jentene. De har hver sin instagramkonto hvor de legger ut det ene syprosjektet etter det andre. Så jeg skal også lære ett og annet på dette syverkstedet. Jeg blir glad langt inn i hjerterota av sånne unge, kreative sjeler og jeg gleder meg til vi skal boltre oss i bånd, knapper, tråder og tekstiler!

De to vinnerene skriver dette:

“Vi har begge to, så lenge vi kan huske elsket å være kreative, men redesign og sying er jo selve prikken over i-en! Nå som vi er blitt litt eldre, har vi egentlig bare blitt mer og mer sultne på å lære noe nytt og å videreutvikle ferdighetene våres. Syom bøkene dine er helt suverene, og har gitt oss massevis av inspirasjon, ideer og fremgangsmåter…men hva ville vell vært bedre enn å møtt deg og hatt et skikkelig syverksted? Meg og Ammy kunne ikke blitt mer fornøyd, og vi hadde fått en opplevelse som vi aldri vil glemme. Vi har jo sydd litt forskjellig, som du sikkert har sett på våre instagrammer, men vi er superklare og har utrolig lyst til å utvikle oss med symaskinen!”

Gratulerer Synnøve Aakre og Ammy Bolme!! (Jeg tar kontakt med dere for å avtale nærmere.)

Instagramprofilene deres<3

image

bilde 1

Synnøve og Ammy i aksjon!

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!