Filmer

Last inn flere filmer
26 Januar 2015

Vintage på nett- lett som en plett

Jeg har et avhengighetsproblem. Jeg klarer ikke slutte, klarer ikke gi slipp på den rusen stoffene gir meg. Jeg kan sitte i timesvis og sikle på gamle klær på nettet. På jakt etter den PERFEKTE vintangekjolen. Og nettet flommer over av sider og nettbutikker som gjør det vanskelig for en vintagejunkie som meg å legge fra meg Macen. Her er mine tips til bruktshopping på nett og mine favorittnettsider!

IMG_0638

På nyåret fikk jeg den veldig rasjonelle tanken; “Det er en skam at jeg ikke eier et vintage Chanel plagg”. Det er på ingen måte en skam, men jeg bestemte meg for å gjøre noe med det. Jeg bestilte tre plagg som nylig ankom postkassen til min store fryd og glede!

Her skal jeg vise deg hvordan jeg styler mine nye skatter.

Enkel hvit t-skjorte med brodert Chanel logo i lys ferskenfarge fra Ebay. Stylet den helhvitt med perlekjede fra en bruktbutikk på Gruinerløkka og armbånd fra Jane Kønig.IMG_0626IMG_0641

En Chanel bluse i verdens mykeste silke med logo på knapper og brystlommer fra Etsy.com. Stylet med Vintage Armani skjørt og seriøst fjes. IMG_0652 IMG_0672

Også er det den lille luringen her, kort 90talls Chanel jakke. Her stylet med sort selebukse. Den er også kjøpt på Etsy.com.

IMG_0681 IMG_0679 IMG_0688

 Tips til nettshopping:

Målebånd: Når man kjøper vintage er det jo bare ett av hvert plagg, så det er viktig å sjekke målene skikkelig. Jeg pleier å ha et målebånd med inches tilgjengelig, så sjekker jeg målene oppført i annonsen mot mine egne. De fleste målebånd har cm på den ene siden og inches på den andre. Og husk at om plagget er litt for stort eller langt, er det ikke vanskelig å sy inn eller opp.

IMG_0689

Mine favorittsider:

Etsy.com: Etsy er en markedsplass for unike klær og ting. Mye små, selvstendige designere fra hele verden selger alt fra hjemmelagde smykker til unike vintagemøbler og klær. Det er masse små vintagebutikker som har egene sider på nettsiden, så finner du noe du liker, sjekk ut hva annet selgeren har i sin lille webshop. Etsy har som mål å fremme håndarbeid, gjenbruk og små designere. Men det er også masse fantastiske lange kjoler på nettsiden. Søk på tidsepoke, farge, eller stil og let deg frem. Om jeg er på jakt etter lang, glamorøs kjole søker jeg gjerne på “gown 1920s” eller en annen tidsepoke jeg er hekta på. Det er også utrolig mye fine kimonoer på Etsy!

Dette ønsker jeg meg fra Etsy akkurat nå:

Chanel belte med frekke lenker, les mer om det HER.

chanelbelte

Denne røde kjoledrømmen finner du HER.

rødkjoleetsy

Denne sorte blondekjolen er det bare å drømme seg bort i HER.

sortlaceetsy

50talls struttekjole med belte i samme stoff finner du HER.

50setsy

Kremhvit, oversized Chanel blazer fra 90´tallet? Sjekk den ut HER.

chaneletsy

Også kan du toppe det hele med DENNE chanel vesken.

chanelbucket

Vestiairecollective.com: Dette er en mye mer eksklusiv og moteriktig markedsplass for brukte luksus klær. Moteriktige jenter fra hele verden har egne profiler og selger fantastiske skatter. Bare søk på “Vintage Chanel” og nyt. De garanterer at alle plaggene er ekte og er godkjent som i god stand. De har også en veldig bra app hvor du kan kommunisere, favorittmarkere og holde deg oppdatert på hva som selges.

Antiquedress.com: Denne siden er for den ekstreme motehistorie-junkien i meg. Her inne finner du alt fra Victorianske brudekjoler til boots og sceneantrekk som har tilhørt Cher. Det er en utrolig morsom og småsyk side. Det er en dame i LA som driver den, og hun har fått kloa i plagg fra noen av de mest episke Hollywoodstjernene og klær som burde ha vært på museum.

Mine favoritter:

Denne kjolen har ingen ringere enn Barbra Streisand brukt under Oscar i 1968! Sjekk den ut HER.

barbra

Oh! En mørkeblå perledrøm fra 1920tallet. Les mer HER.

Untitled

Denne blondebonanzaherligheten er jo nydelig til sommeren! HER

blonde

Farfetch.com: Denne nettsiden selger både nye og brukte klær. Det er håndplukkede eksklusive vintage plagg som er stylet moderende på bildene, så det er lett å se for seg hvordan man kan bruke plaggene med det man har fra før. Utrolig mye go´biter. Her er noen av mine favoritter:

Som den fløyelselskeren jeg er falt jeg for DENNE Kenzo blazeren.

kenzo

DENNE Dior kjolen er deilig retro og ren i linjene.

10850173_4113119_1000

Også har jeg veldig lyst på DENNE småfrekke Jean Paul Gaultier jakken.

jpgautier

Har du noen tips for gode nettbutikker for bruktklær? Skriv de inn i kommentarfeltet a!

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!

Enarmet banditt

Med en liten dose kleptomani, en god saks og en gammel skjorte, har du deg en ny topp.

Gavejaget

Vi i Tise har gjort det superenkelt for deg som vil satse på gjenbruk i jula!

Tidenes kostymesalg.

Den Norske Opera & Ballett selger unna tusenvis av kostymer, og jeg fikk ta en sniktitt!

Stang inn!

Sjekk ut denne enkle og morsomme oppskriften på hengende klesstang.