Filmer

Last inn flere filmer
12 Oktober 2014

Vintagefavoritter i heimen.

Det mest oppbrukte sitatet når når folk skal forklare sin interiørstil må være "Jeg liker å blande gammelt og nytt, det stilrene med det mer rustikke, leke med kontrastene liksom". Derfor vil jeg også vise mine vintagefavoritter i hjemmet, og hvordan jeg blander gammelt og nytt, liksom. Men fare for å gjenta klisjéen.

_DSC7262

Jaggu har det ikke sneket seg med en Gullrute på bildet…. merkelig.

Denne lille luringen av et fantasidyr (kan godt hende det er et spesiellt dyr, men jeg har ikke helt skjønt hvilket) har jeg arvet av besteforeldrene mine, som desverre begge har gått bort. Mormoren min var en meget humoristisk og sterk britisk dame som vi kallte for Granny, morfaren min var verdens fineste, morsomste og fineste Grandpa.

De møtte hverandre under krigen, i London i 1949, og var sammen hele livet. De kjøpte dette tekstildyret (muttern mener det er en okse, men jeg er skeptisk siden den har pukkel) på reise i Marokko på 70tallet. Jeg kan huske den godt fra jeg var liten. De hadde den alltid på spisebordet når det var pyntet til festmåltid. Det var kanskje den tingen i hjemmet deres som egentlig ikke helt passet inn. Den var hakket spenstigere, fargerik og gøyal enn resten av interiøret. Kanskje det er derfor jeg alltid har likt den så godt. Liker jo generellt folk som skiller seg ut fra mengden på den måten.

Og nå er den min og står og minner meg på mine fantastiske besteforeldre hver eneste dag.

En annen av mine vintagefavoritter i hjemmet er denne plakaten kjøpt i California.

_DSC7304_DSC7310_DSC7315Det er en fransk, håndlaget reklameplakat fra 50tallet. Thomas og jeg var på ferie i California sommeren for to år siden. Ferien startet i Las Vegas, og via L.A, endte i Laguna Beach hvor vi kom over en utrolig kul liten butikk som kun selger eksklusive vintageplakater. Vi falt for det store motivet og den poppende gulfargen og tok plakaten med oss hjem i en rull. Innrammingen var det  Jonas Leborg  som sto for, han vet virkelig hva han driver med og har brukt et glass uten refleksjoner! Jonas har nylig åpnet et nytt galleri og rammemakeri i Oslo som heter “Popup Urban Art Gallery &Frameshop” og ligger i Kjeld Stubs gt. 3. Sjekk det ut HER!

Butikken i Laguna Beach hvor vi kjøpte plakaten har også Webshop HER!

_DSC7268 _DSC7290

Dette smykkeskrinet laget av speil er jeg også utrolig glad i. Det minner meg litt om møblene til Michelle Pfeiffer sin karakter i Scarface. 70talls og maksimalistisk, og litt funky… Det er kjøpt i vintagebutikken Frøken Dianas Salonger i Oslo. Sjekk de ut HER!

God søndag!

Foto: John Tøsse Kolvik

Andre artikler

Stjerner i sikte

Lag vårens IT-skjørt av et gammelt olaskjørt du har liggende!