Filmer

Last inn flere filmer
05 Juli 2015

YOLO

Jeg er aldri så skitten, nyforelska og glad som når jeg er på Roskildefestivalen.

IMG_3574_3

Roskilde 2010

I 2009 spilte Klovner i Kamp på Roskilde. Bandet dro med seg kjærester og stappet hele gjengen inn i en nightliner. En turnébuss vi alle kunne sove i – og ferden bar mot våre danske naboer.  Det var starten på den frieste og morsomste sommertradisjonen min.

IMG_1456

Roskilde 2009

Det var mitt første møte med festival og jeg var euforisk. Danskene hadde rett og slett laget en verden bare til fornøyelse! Musikk, mat, tivoli, vintagebutikker og alle vennene dine med automatisk feriesvar på mailen og fellesfølelsen om at livet er deilig som skitten og småfull på billig, kald Tuborg.

I 2010 dro vi tilbake som ekte campingturister, da leide vi to bobiler og hadde roadtrip til Danmark og lagde vår egen lille campingplass. Vestkantjenter trives overraskende godt i campingvogn.

Roskilde 2010

Roskilde 2010

IMG_3576

Roskilde 2010

Festival er jo som et fristed i et liv ellers fylt med jobb, hverdag, ansvar og bekymringer. På festival blir jeg rett og slett en klump av morro, en såkalt morroklump. Jeg elsker å surre rundt, være langt unna jobb, gå fra konsert til konsert, danse til krampa tar meg og ha null ansvar og totalt overtenning.

IMG_3718

Roskilde 2010

Med fare for å gi deg hull i tenna, blir jeg og Favorittdingsen så nyforelska på festival. Vi føler oss litt smågærne som bor i telt, er skitne og glade og omringet av de beste vennene i verden. Nå er det jo sånn at alle forhold har sine styrker og svakheter. Og en av våre styrker er at vi er gode til å surre rundt uten en plan. Ingen blir stressa og vi har det veldig gøy når vi er sammen med en stor vennegjeng. Blir ikke mere YOLO enn det ass.

Roskilde 2009

Roskilde 2009

Roskilde 2010

Roskilde 2010

Roskilde 2015

Roskilde 2015

Når nesten hundre tusen mennesker går rundt med følelsen av lykke og overtenning, da merkes det på hele festivalen. Og Roskilde er en festival for folk i alle aldre og for folk som liker musikk i ALLE sjangere. Du har heavy metal-gutter som twerker på Nicky Minaj og sånne som meg som kaster meg inn i moshpits på harde teknokonserter midt på natta. Og man står og pusser tenna om morgen ved siden av to seksti år gamle damer som camper med jentene.

I år som i fjor leide vi ferdigoppsatte telt som blir sendt til flyktningleirer etter festivalen. IMG_6279

Da vi ankom København var det én bag som ikke kom på bagasjebåndet. Og det var min. Flaks for meg, har jeg SYOM skills og kunne lage teknokjole av folien som Thomas skulle dekke teltet i for å forhindre at det ble FOR varmt.

IMG_6056

Droppet teknokjolen og lånte klær av brodern.

IMG_6104

Nå er det jo ikke en festival hvor man bruker så mye klær, så jeg klarte meg uten bag i et par dager.

IMG_6344

Klare for Kygo!

IMG_6146

slurp.

Etter noen dager i urinstøv og andre herligheter tok vi turen ut til kysten og hadde en dag ved sjøen!

IMG_6257 IMG_6259

IMG_6263

Det er vanskelig å forutse hvilke konserter som blir høydepunktet. Selv hadde jeg gledet meg mest til Disclosure, men det var Sørafrikansk rap rave som ble klimakset!

Vi fikk med oss Timbuktu, Veronica Maggio, Pharell Williams, Florence + The Machine, Muse, Susanne Sundfør, Disclosure, Kygo, Kendrick Lamar og det råeste av alt; Die Antwoord! De er en klin gæren gjeng fra Sør Afrika som lagde totalt takeoff-stemning midt på natta.

Die-Antwoord-620x500

I tillegg til konsertene er det digg mat og kule vintagebutikker! Så det er nok å gjøre og få med seg. IMG_6136 IMG_6132IMG_6196IMG_6156

Fått meg ny favorittgenser fra Manners Apparel! 

IMG_6214 IMG_6177 IMG_6127

Det deiligste med festival er jo å være ferdig. Når du har fått venne- og dansepåfyll, overlevd i telt og kan dra hjem. For man blir jo hekt kake.IMG_6352 IMG_6244

Hva er din favorittfestival?

Andre artikler

Gutter på festival

"Slik kler du deg på festival" er en overskrift vi jenter konstant får trykket i trynet fra mai til august. Men hva med gutta!?

En ekte dusjbag

Thomas snakker ut om den ene gangen i livet han ble mobba. Og han skylder på denim.

Alene Hjemme 3

Det er lørdag, jeg skal ut. Jeg VET at jeg har mer enn nok klær, men den innbilte "kleskrisen" slår til. Hva gjør jeg?

Jeg vant!

Jeg gifta meg med tidenes menneske for ett år siden. Jeg kunne spist´n til frokost, lunsj og middag. For alltid. <3